Thursday, 20 May 2010

~ aLuNaN sUaRa iTu SuDaH KeMbALi ~



fuuhhh nasib baik pagi tadi tak terlewat bangun
kalau tak macam kipas kudung bsiap

sejak minggu lepas lagi rasa berat sangat mata ni nak tbukak
nak kata tido lewat ..10.00/10.30pm memang dah dibuai mimpi lah
nak kata tak bsemangat nak pergi kerja taklah jugak..bkobar2 lagi adalah

masa tinggal dengan family sebelum ni
pepagi memang sure2 abah yang kejutkan
tak payah nak pikir set jam loceng atau set jam kat hp..
  diketuknya lah pintu bilik tu suruh bangun

tapi sekarang bila dah tinggal rumah sewa dengan kawan2
masing2 kene bangun sendiri..
sape yang cepat bangun tu tolong2 lah kejutkan kawan sebelah yea
 kalau suma bangun lewat..lewat jugak lah suma masuk ofis ~lalala

ain bangun pepagi selalunya dikejutkan 
dengan alunan suara azan subuh 
datangnya dari masjid kat sebelah rumah 

tak pernah pun set jam 
dengar je azan
dengan sepantas kilatnya terbangun
bulat je mata ni tcelik..terus mandi..solat..siap2 nak pergi kerja
 memang awal sampai ofis   ^__^

tak tahulah kenapa ?????
sejak minggu lepas bukan suara pakcik bilal yang selalu tu yang azan
orang lain..memang beza alunan nya

buat ain rasa nak terus tido..sayup2 je dengar
memang dah tjaga tapi mata ni berat je nak tbukak
cam lemah je nak bangun
zzzuuppp zzzuuppp terus je ZzzZZZZzzzz balik

bangun2 tengok langit dah terang
mula lah gelabah satu badan
ha padan muka kamu cik ain
sapa suruh tido balik !!!

 manalah pakcik tu menghilang
napa dia tak azan lagi
napa orang lain yang azan
agaknya tak sihat kot takpun ada masalah lain
suara azan pakcik tu je yang boleh kejutkan ain
kalau orang lain rasa nak terus tido je liat betul nak bangun <__>

persoalan tidak terjawab !!!!!!

tapi pagi tadi pakcik tu yang azan
 memang dah cam sangat suara pakcik tu kalau azan
terus je bangun..cam orang kene simbah dengan air je
takde pun nak tergeliat-geliat cam cacing kepanasan 
seronoknya pakcik tu dah azan balik..
memang dah rindu nak dengar alunan azan pakcik tu
boleh tolong kejutkan ain
taklah ain bangun lambat lagi..

kalau tjumpa pakcik tu nak ucap terima kasih
sebab dah tolong kejutkan budak kecik ni pepagi
sure2 pakcik tu cam pelik kannnnn
sebab memang tugas seorang bilal melaungkan azan 
bila masuknya waktu solat
so takde kaitan dengan tugas untuk kejutkan orang bangun

takpe lah wahai pakcik bilal sambil2 tu 
boleh buat amal jariah
hehe



notahati : mintak2 lepas ni pakcik tu dah start jadi bilal balik..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...