Thursday, 12 August 2010

~ SuAsAnA BeRpUaSa DiPeRaNtAuAn ~

Harini sudah masuk puasa yang ke-2
sungguh cepat..
baru dua hari lah cik ain

ha nampak sangat dah excited nak raya..lalala~
tidak..tidak..excited nak beribadat..aminnn *__*

ramadhan kali adalah yang pertama kalinya cik ain berpuasa dirumah bujang
segalanya dilakukan sendiri
takde lagi suara abah tolong kejutkan sahur..
takde lagi nak rasa masakan mak hari2 sebagai juadah berbuka puasa
segalanya perlu berdikari...

tapi bersyukur semua kawan serumah bersepakat
kongsi beli barang dapur,sama2 mengemas rumah
sorang masak dan sorang lagi mengemas
sorang sapu sampah dan sorang lagi mengemop
sorang tak bangun tido dan sorang lagi tolong kejutkan
sorang lambat solat dan sorang lagi tolong ingatkan
sorang ada masalah dan sorang lagi memberikan semangat
sahur sama2 dan akan berbuka puasa jugak bersama
bila sudah serumah segalanya harus berkerjasama
barulah rasa happy walaupun jauh dari family


ini adalah pengalaman baru bagi ain
orang kata nasib2 lah kalau sudah duduk rumah bujang ni
kalau dapat housemate yang okeyy..okeylah!!!
kalau dapat yang buat hal sendiri..masalah lah!!!
tapi housemate ain semuanya okeyy *__*

dan satu lagi insan 
yang pertama kalinya menyambut ramadhan diperantauan
jauh dari keluarga dan cinta hatinya..
sila jangan muntah hijau ya huhu 

 

wahai en.syah kamu perlu tabah dan kuatkan semangat dirimu
untuk menyambut ramadhan yang mulia ini sendirian disana
ingatlah ini semua demi mencapai impian dan kejayaan 
yang sentiasa menunggu dimasa hadapan kelak..


tiba2 cik ain emo plak pagi ni..sedey2 *~*

2 comments:

AbByYGcOmEL said...

Salam ramadhan ain!!

hmm,,jgn emo2 k,,hehe,,senyum2,..

aah,,blog akak da bwjh baru,,,akak blik mengajar jer,,bukak2 intenet jer,,tgk blog da laen,,hehe,,encik syafiq y mbuat kjutan itu,,hehe,..

ain,,smpena ramadhan nie,,nk ucapkan,,selamt bpuasa,,bsahur,,bbuka,,btarawih,,

hehe,,k,,tata

*luv Syahnia* said...

salam ramdhan kembali dear *__*

ok lah tu..cik abg tlg hiaskn blog
nice n sweet jer blog akak..

tq..same2 lah kita beribadat dibuln yg mulia ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...