Friday, 18 February 2011

Misi Raja Sehari : Tarikh itu penting..jangan amik mudah..

Baru sebulan lebih bertunang..cik ain dah gigih pikir pasal persiapan kawen.. teruja plak bila ramai cousin ofismate housemate yang kawen tahun 2011..*anak sapelah yg gatai ni* hehe ..family ain cadangkan nak kawen jangan buat time cuti sekola atau cuti2 am..gerenti banyak orang buat kenduri kawen gak..nanti sure lah tetamu akan bajet2 masa..


"maaflah tak dapat dtg ada kenduri tempat lain lah.." 
"ermm saya balik dulu yea jiran sebelah kenduri jugak .."
hhuuhhh boring je dengar kan..


tapi paling kesian cousin ain..dah lama booking tarikh 13.03.2011 *cuti skola*..masa tu takde sapa pon citer eh ank aku nak kawen tarikh tu jugak n..bla..bla..sekali bila dah tempah kad jemputan kecoh ada 3 umah yang buat kenduri kawen serentak..dah lah sekampong..tak ke haru orang kampung nak merewang umah sape??? nak taknak langsung jugaklah...;(


sumber: mr google


pening jugak nak pilih tarikh kawen ni..hari besar harus diabadikan dengan date yang cantik..contoh 11.11.2011..cik ain dah pilih satu tarikh ni  untuk tahun 2012..*kalendar 2012 pun takde tgk lam hp ;)* bukan cuti skola atau cuti am..masih belum kata muktamad lagik..nak bincang dengan family kdua2 pihak dulu..suma ok..baru on..*minah excited* awal dok pilih tarikh kawen dah..kehkehhh


sumber: mr google




notahatiain : harapnya tarikh yg dipilih tu tak ramai yg buat kenduri kawen sekampung..paling penting cuaca panas sampai ke ptg..kita hanya merancang Allah yang menentukan..tapi selagi boleh merancang kita merancanglah sebaiknya ;)

24 comments:

.:hanna radzi:. said...

yea btol tu.kita merancang Tuhan yg menentukan..Hanna pun dulu plan nak amik tarikh 11.11.2011.

nampaknya Allah dah tentukan yg hanna akn nikah lbh awl dri tarikh tu.

plan pulak kali kedua utk lgsgkan on my besday date..pun xdpt jgk.

jd lbh awl dri tu lg. :)

JIVEBUMZ said...

perancangan awal tu penting supaya tak kelam kabut bila tiba tarikh n masanya..

selamat merancang!

aah dah lame tak jumpa cik ain ( mcm la akak pernah jumpa awak..selalu awak yg perasan akak kan? hihi)

dilazfamily said...

selamat merancang dan dapat tarikh yang baik.
semoga ALLAH permudahkan semua ini

Dawia Honeyputri said...

Salam..
wah mesti teruja kan? :)
betul tu dalam hal ni tak boleh main main ..

harap semuanya berjalan lancar nnt

^^

rizaros said...

chaiyuk2 kak comel..
kat mna nak buat ni.. nak hadiri jgak.. :P hmm, adik wedding in march.. ada satu knduri kat umah tapi smua mai serbu knduri adik... hahah lawak2,.. ::P

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

akak pon klu boleh taknak kawen cuti skolah tp ade ahli keluarga dua2 pihak keje cikgu. So,nk apply cuti ssh, dipaksanye buat cuti skolah..

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

akak pon klu boleh taknak kawen cuti skolah tp ade ahli keluarga dua2 pihak keje cikgu. So,nk apply cuti ssh, dipaksanye buat cuti skolah..

ch@ said...

betul, tarikh tu untuk persediaan dan persiapan. kalau tak, mcm buat2 lupa je nak kawen. tapiii sampai masa nikah pun tak percaya lagi dah jadi bini orang. muahahaa.

zOeY zAu YaH said...

ya lah kak..jgn buat time cuti..byk sgt dh yg kenduri.x best lah he he
saya follow aka.tq tau follow saya hari tu.

d_tieah said...

Huhuhuhu.. Mmg penting tarikh tu supaya senang ingat.. Tengok2 jugak bulan Islam.. Hahaha..

Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

*luv Syahnia* said...

HANA RADZI **,

~> ni pun tak tahu mase
yg akn dtg apa yg blaku kan..
skali tcpat plak..klm kabut
wat psiapan..hehe

yg pntg slamat suma..

*luv Syahnia* said...

JIVEBUMZ **,

~> kan..mmg itu niat
sbnrnya..bt pape yg
ptut dulu...


ppsstt// dear..kunun2 lah
akak prnh tjmpa ain gak
kehkehh

*luv Syahnia* said...

KAK DILA **,

~> thnksss kak..hrp tmkbul
doa akak..aminnnn

*luv Syahnia* said...

DAWIA **,

~> yuppp jgn main2..teros
jd sereus..hehe

*luv Syahnia* said...

DIK ROS **,

~> buat dkat kuala selangor..
jaoh jgak adik dr pnang
nak ke selangor..

kalo adik dtg..akak bntang
red carpet..
bole cuti2 mal skali ;)

*luv Syahnia* said...

KAK DEQ **,

~> 2nd sis mntak bt time
cuti skola..1st sis plak
bt sbtu/ahd ari biase..

tp krana mjriti mntak
bt ari biase..ain pun on
je..

hrap tplh ari yg tpat ;)

*luv Syahnia* said...

KAK CH@ **,

~> tu lah yg dok plih
awl2..t org lain tak plih
date same..hehe

mantain cun cm ank dare.. ;P

*luv Syahnia* said...

ZOEY **,

~> orait2..btl tu
tq dak comey ;)

*luv Syahnia* said...

TIEAH **,

~> dah tgk..ok cun date ;)

queen aida said...

dear..sis pn dl kwen bkn cuti skolah tp org dh naik skolh bru sis buat..mklumla kwsn umh sis 2 taman,bkn kampung jd rmai yg ambik ksmptn blk kg kn..so kne buat bl dh skolah buka..;p

bee2312 said...

hai salam perkenalan....
pilih tarikh yg sesuai u orang ramai boleh dtg....20.12.2012 cuti sekolah tp tak tau hari apa..ekekekeke

*luv Syahnia* said...

KAK AIDA **,

~> tu lah kalo kat bdr kne
lah wat tme bkak skola kan
sbb cuti skola suma blik kg ;)

kalo kat kg takpe tp tu lah
byk plak saingan t

*luv Syahnia* said...

BEE2312 **,

~> haha skali ari rabu plak
cantik dah date tu..hehe

queen aida said...

xpe..slow2 k..insyaallah nnt ade la tarikh keramat 2 ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...