Friday, 29 April 2011

Mahu ke Bukit Broga Hill, Semenyih lah!

Walaupun pada luaranya sesiapa pun melihat cik ain yang kelihatan kecik dan lembut *mungkin terperasan sendiri..hihi* tapi hakikatnya cik ain adalah seorang yang berjiwa kental malahan perkasa lagi *tapi kuat nangis!* hahaha..

sekarang ni berkobar2 rasanya mahu mendaki bukit..seingat dulu, masa ikut kem sekolah ke felda sg.klah,perak..paling best jungle trecking,bayangkan cik ain yang selidi ni boleh tolong tarik kawan yang 3x beso dari tubuh cik ain untuk tarik keatas semasa mendaki bukit..kalo nasib tak baik mahu cik ain yang gelongsor kebawah..hihi tapi tidak tahulah mana datangnya kekuatan tu ;)..lepas kembali ke khemah kwn yang diberi pertolongan tadi  tak habis dok ucap terima kasih *terus perasan macam bini badang plak..kihkih*


 tq en.google

kebetulan ada kawan cik ain sorang ni memang aktif mendaki bukit..hampa rasanya tak dapat join die mendaki bukit broga hill n gunung tok wan minggu lepas sebabnya dia tak ajak n tak tahu plak yang cik ain memang "excited" mahu mendaki bukit broga hill buat kali pertamanya * ajak kawan ofis yust,kasim,syida & fiza ke broga hill tapi diorang buat muke seposen je,huhhh  geram! ;(


 tq en.google

tak sabar nak merasai keindahan ciptaan tuhan 
setibanya dipuncak bukit ni ;)


 tq en.google

mungkin boleh pujuk2 en.tunang untuk buat pre wed sekali
sweeet giler kalo bole terbang2 camni..kan..kan ^__^



kawan cik ain ada offer untuk turut sama join geng mendaki gunung nuang n tido semalam..melonjak2 hati ni nak join tapi lebih baik rasanya cik ain mendaki bukit broga hill yang diimpikan terlebih dahulu..hoho *lagipun tak perlu tempuh hutan belukar n terserempak dengan ulat gonggok utan yg sebesar ibu jari*  sumpah akak mengelitik cam cacing kepanasan sehari semalam..binatang paling geli!




notahatiain : harus memujuk en.tunang temankan awek dia ni naik bukit broga satu masa nanti..tapi bila diajak beginilah jawapanya "eh kita pergi bukit tinggi,pahang lah" lalu hatiku girang tak terkata "yeay..nak..nak!" sungguh mudahnya terpengaruh ;)

23 comments:

Azree said...

Haa~ pujuk-pujuk insan istimewa, kepingin jugak nak daki Bukit nie...

Harap dapat juga di hari kemudian..

*luv Syahnia* said...

AZREE **,

~> harapnya berjaya kepujukan itu..
moga hrapan kamu dan cik ain smpai
ke situ jugak..bila?
masih belum pasti ;)

HonEyBuNNy said...

semoga berjaya memujuk hincik tunang...hehe

bestnya kalau dapat buat pre wedding di sana...;_)

nik rosmawati said...

dah naik dah broga hill tu.best sgt.
so moga dapat pujuk en tunang yea :)

Far8 budak baik said...

waaaaaaaahhhh
aku pun pernahh pi sana...
pi awl pagi..
naik tu best gile tmbah penat..
turun lagi best..
main gelongsor kn..hahaha

syida said...

aaa... bila mau p.. ain handle. p bitau kawan-kawan lain.. jom..jom..!

cemat-langgotok said...

pa tajuk lagu ni????? haha..

*luv Syahnia* said...

HONEYBUNNY **,

~> hihi hrapnya ;)
ksian abg kemeraman
nanti kene panjat bukit..hihi

*luv Syahnia* said...

KAK NIK **,

~> prnah bace enty akk
pasal naik brag tu
nmpk mmg cam best.. ;)

*luv Syahnia* said...

FAR8 **,

~> mmg kene awl pagi
kalo mtahari dah tpacak
harus bw payung skali ;)

fuyoo bestlah men glngsor..hihi

*luv Syahnia* said...

KAK SYIDA **,

~> eleh yelah tu
kang suma bt muke tempe!
huhh

*luv Syahnia* said...

CEMAT **,

~> PELENGKAP HIDUPKU.. ;p

Azree said...

Err.. ain?

Shh~~

Reply to my email, nanti semua orang baca nanti :P

*luv Syahnia* said...

AZREE **,

~> naper? huhu

Azree said...

Ooh tiada apa-apa..
Mamai sekejap.

:p

*luv Syahnia* said...

AZREE **,

~> cik ain rasa mngkin
ada kslhfahaman..
oh tdk mngapa, lupakn saje ;)

khaifaiz said...

tak pernah ke broga hill.. sebab dah tak ada kawan gila2 mendaki.. teringin gak nak gi sana.. tapi tak tahu bila

Farhan Zulhusmi said...

Bukit broga...emmm...memang best tempat tu...
sbbnya bila tgk matahari terbit cantik sangat...;-)
tapi sy xpernah pergi...kwn pernah lah pergi...
sbbnya kaki baru sembuh dari patah...
kita satu kg erk?hehehe

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE suka jugak benda2 adventure macam nie...
tapi nak berjalan tu susah sebab tak ada kaki yang nak membawa..
kalau ada orang yang ajak, pergi jugak...

bukit tu memang cantik...
dah ramai orang cakap pasal bukit tu...
sesekali rasa nak pergi jugak dekat sana..
(n_n)

*luv Syahnia* said...

KHAI **,

~> kamu naik lah sorg
sana byk awek boleh tmankan
hihihi

*luv Syahnia* said...

FARHAN **,

~> yuppp mmg cantik..
oh kaki pth..kamu jgn nkal2
pasni ;)

ya kg sebelah..hihi

*luv Syahnia* said...

ORKID **,

~> betul..kalo takde yg
ngajak mmg cik ain tak
merasa lah naik broga tu ^__^

Mama Gee said...

eh mama nk pergi juga...
lama dh pendam hasrat nk pergi..
tp tak mampu nk ikut syarat mr b lg..so
takleh nk pi lg..

ade ke suh mama exercise turun naik tangga dr tingkat 9 umah mama ke bawah 5 kali sehari???? tak patott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...