Thursday, 7 April 2011

Menikmati pizza hut buatan sendiri..nyummm

Ini adalah permintaan dari en.tunang yang teringin nak makan pizza buatan bakal wife dia..beli dah siap dari pizza hut lagi senang terus ngapp kan tapi lagi suka buat sendiri bole makan 1family n makan sampai buncit n muntah..puas hati! *saje nak bagi pizza hut bankrap* kehkeh


bahan2 untuk buat pizza tuna & sardin

abaikan mangkuk mangkak yang berlainan saiz n coraknya..siap pinjam penapis santan mak lagi,hehe..mesti reject kalo nak buat show kat tv kan?


salah satu point yang diambik mase kursus kawen..

rajin2kan tolong isteri buat kerja dapur!

ya kiteorang cuba untuk pratikkan lebih awal.. 
walau tak berapa sempurna taburan cheese mozarella yang ditabur oleh en.tunang..tetap dihargai pertolongan sukarelawan beliau ;)


tengok..gedebuk seketul besor diletaknya..


bakal isteri : awak bukan letak seketul cheese camtu..
bakal suami : dah tu?
bakal isteri : kene leraikan n tabur samarata lah
bakal suami : ohh yeker!


lepas kuar oven..makan panas2 sambil 
minum sirap ais..memang sodappp!


sebelum ni cik ain pernah buat entry pasal resepi pizza n cara untuk membuatnya..korang boleh klik SINI

pastikan buat sampai sedap n teringat2 muka cik ain ok,hihi ;D




notahatiain : en.syah makan tanpa komen..tu tandanya cik ain berjaya menambat selera dia tapi untuk memasak asam pedas kesukaan en.tunang masih belum pasti berjaya ke tak,hihi bersedia untuk berlajar memperhebatkan masakan ;P

24 comments:

aTy _faRed~ said...

waa..sedapnyer... kenaper lar ramai sangat buat n3 pasal makan2 time2 ai ngah pose arini..!! huhu..terus teringin nak makan piza bukak pose ni.. tapi..eerr... tak sempat nak buat lar..[ngeee]

♥ Kasut Pink ♥ said...

buat sendirik puas hati, nak bubuh ape2 jenis tok nenk bahan yg kite suke atas u pon blh... ain, piza sekeping pass kat akak meh! hehe

khaifaiz said...

wah.. lapar lapar.. nk buat tak reti.. g domino je la

tripleAshop said...

mkn sama2 dgn encik kasih suwiitt jee

merahitujambu said...

suwiiitt jee cik abg buat n mkn sama

E K A said...

pandainya adik akak buat...nak share gak la.nanti akak wat entry, nak tunjuk kepandaian en somi dalam men deco pizza ye...ha lagi hebat tu...sabar aje la

syida said...

jeles. jeles. jeles. jeles. aaa...

*luv Syahnia* said...

ATYFARED **,

~> hehe dugaan tu sis ;)

*luv Syahnia* said...

SISDEQ **,

~> betul tu dear
nak bt bentuk ape pun bole
alo dah abesss ;(

*luv Syahnia* said...

KHAI **,

~> tu lg senang ;P

*luv Syahnia* said...

TRIPLEASHOP **,

~> hihi best2..

*luv Syahnia* said...

MERAHITUJAMBU **,

~> walau tak smprna..hihi

*luv Syahnia* said...

SIS EKA **,

~> haha bt kak..
suh die uli tepung
mau apa jdnya kang..hihi

*luv Syahnia* said...

SIS SYIDA **,

~> suhlah cik abg tlg
akk msk nanti..kihkih

Mama Gee said...

wahh yummy!!
bilalah mama nk pandai masak ni...

qasehraihan said...

waaaa...nak ckit!!!hehe

hai syahnia

YanaMIB said...

wohooaa bagusnya buat aktiviti gini b4 kawen..kita ni nk tggu pas kawen br nk blaja msk..hahaha =P

nuruljannah sukhri said...

rajinnya bakal somi istri ni bekersama buat pizza..mst sdp tu.

♥ Cik Cha said...

ade delivery service tak syg?
anta sikit.. hehehehe

sahromnasrudin said...

mak aii..mmg leh jadi chef la awak berdua nnti..leh wat biz tau :-)

Redbloodsnow said...

wahh..mabeles. buatkan utk zieeeeeeeeeeeeeeeee. thank u..hehe :P

Suara Kalbu said...

Aiseymannnnnn....

Ada lagi pizza ni. Disebabkan tengok piza awak ni lah akak dah buat juga semalam tapi versi malas punyalah wakakakakaka

HonEyBuNNy said...

salam..nak pizza..lapar dah neh...ehheheh

Vix alexa said...

Jadi lapar pulak perut :D

Watch movie online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...