Wednesday, 6 April 2011

Dua Hati Menjadi Satu : Kursus Pra Perkahwinan..selesai sudah!

Misi pertama telah berjaya..yeaayyy lepas ni boleh kawen sebab dah dapat sijil kawen..hihi thanks en.tunang sanggup balik jauh2 untuk attend kursus sama dengan buah hati die yang rengek2 nak p kursus sama2..ngada kan! ;P

cik ain rasa lebih afdal pergi bersama dengan pasangan..boleh share2 pendapat n terima ilmu sama2..


"awak ingat tak pesan ustaz mase kursus kawen tu?" 
*manalah tahu cik ain terlupa kan! bolehlah tanya en.tunang* haha



kami berkursus di JAIS,Shah Alam pada 2-3 april 2011(8.00am-5.00pm) lepas..seyesss cik ain suggest kat pasangan2 luar amik kat jais..penceramah2 yang sangat2 kelakar n tak boring..memang tak tutup mulot korang dek gelak manjang..kahkahkah ooppss terbawa2 lagi geli hati mase kursus tu..^__^"


hari pertama..sampai awal *excited* hehe



dalam mase 2hari..banyak ilmu yang cik ain dapat dari persediaan sebelum kawen, semasa dan selepas kawen..dari bab akad nikah, akhlak, talak, ibadat, kewangan sampai lah slot kesihatan..ngeri bila penceramah tunjuk video ibu melahirkan bayi secara normal..peserta laki diam terpaku..yg peserta pompuan plak tutup2 mate tgk *malu pun ada* huhu



 hari kedua..dah dapat sijil "cyg jom kita kawen" 
terus ajak en.tunang kawen..panggg 


betul lah bak kata orang  pikir pasal kawen nampak mudah..tapi hakikatnya tanggungjawab sebagai suami/isteri ni sangatlah besar..takottt  




notahatiain : lega dah p kursus  kawen awal2..dengar khabar angin kursus kawen akan diperketatkan lagi..kene bermalam n sampai seminggu..aiisshh camne plak pasangan yang bekerja tu nak cuti sampai seminggu? haraplah sekadar angin berlalu saje.. ^__^

22 comments:

puteriayudehearty said...

nak g kursus kawin gaksss...!!!hehehe

♥ Kasut Pink ♥ said...

Dari dulu lg akak da penah dgr kate kusus kawen nk buat berhari2 tp smpai skrg pon x jln..huhu... mengarutlah klu buat berhari2, bkn semua senang nk dpt cuti kan?

merahitujambu said...

SY NAK PERGI..TAPI TAK PEGI2 PON..ASYIK TAK JADI JEK..=/

Cik Shiqa said...

tahniah dah dapat sijil. jom kita kawen sama2.hikhikhik

Wawa Yusoff said...

Cik AInnnnn...!!!!

wawa pun kursus kat situ jugak la masa tarikh yang sama.

wait2, kenape kite x perasan sesama sendiri nih..!??

wawa rasa kite duduk sebaris je... kite ade berbual dalam toilet sekejap.. tapi kenape kite x perasan nih...

haiissssshhhhh

*luv Syahnia* said...

WAWAYUSOF **,

~> cik wawa yg mana 1 ni????
adehhh camne leh tak prasan kan
sebarisss plak tu
yg mana ni????
cuba utk mgingtkan balikkk
nyesal2..kalo tak bole kita
borak2 jumpa real..

dlm toilet tp tak ingt gak lah
byk mkn smut cik ain ni..hihi

_YusT_ said...

ok, thanks for the advise sis. akan ku ambil sgala nasihat, weekend ni my turn lak dgn Si Dia,,,hehe

Wawa Yusoff said...

cik ain!

yea, andalah yg mempelawa utk gunakan toilet tu. mcm mane pun tetap toilet cangkung gak yg jadi pilihan. hahaha

ain kan duduk sebaris, sebelah kerusi ain tu kan xde meja. wawa sebelah tu je. duduk paling tepi laluan tengah2 dewan tu.

Tapi mcm kelakar, kenapa kite dipertemukan oleh toilet..!!

hahahahah

nuruljannah sukhri said...

yay!! dh dapat kursus kawen maknanya dh boleh kawen la tu...akak dulu pun amik kursus kawin dgn BF.skrg dh jd suami

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..

semoga urusan untuk disatukan kan dipermudahkan oleh-Nya

LyNn HaMzAh said...

bagus tu dah gie kursus...tak lama lagi majlisnya ek...

nabilah_2908 said...

alhamdulillah..selesai juga.. :)

sy...enth bila la..tk nmpk lagi...huhu.. :)

bila tarikh langsung..?

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HOW TO..

JIVEBUMZ said...

dah grad kursus kawen yer? tahniahhh

bole ar prepare pape yg patut utk kawen nanti..

dulu akak g kursus kawen ngn suami kat UM sane ngn student2.. bestla kursus kawen nie ustaz2 suke buat lawak tak kering gusi hihi

*luv Syahnia* said...

YUST **,

~> wlcme..jgn glak
tguling2 suda..cover ok

*luv Syahnia* said...

SIS WAWA **,

~> padahal blah blakang je kan
tu lah namanya jdoh di dlm toilet
memory in toilet ;)

*luv Syahnia* said...

SIS JANNAH **,

~> p same2 lg best kan..
n bakal jd ayah dah ;P

*luv Syahnia* said...

SAHROM **,

~> aminnn..tq

*luv Syahnia* said...

SIS LYNN **,

~> lame lg kak
amik awl2 je

*luv Syahnia* said...

NABILAH **,

~> insyallah ada rzki
p yea ;)

lmbt lg dear

*luv Syahnia* said...

JIVEBUMZ **,

~> klako tak berabis
mana yg agak2 tak best
mnguap je manjang..hihi

Redbloodsnow said...

alhamdulillah....next step is up ahead. Zie pun dh dan dgn kursus kawen :)

L.e.e.z.a said...

same! kite pon kursus kat JAIS ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...