Monday, 17 June 2013

Anak Kembar Mama dah 6 Bulan!

Alhamdulillah..harini genap kembar mama 6 bulan..maka bertambah jugaklah perangai terbaru Qaireen n Qairina si cayangg mucuk2 mama..ohh dah pandai main gaduh2 diorang skang ni taw..kadang2 ain memang saje letak kakak ngan adik dekat2..mulah lah adik tarik rambut kakak, kang kakak plak tercuit2 muka adik..apa lah mama ajar anak bergaduh..eh tak! mama suruh adik ngan kakak main sama2 je ;)


Perkembangan 6 bulan:

- Kami dah terror dalam aksi2 meniarap..kira cam ala kacang botaklah..kalau dulu meniarap tak sampai 5 minit dah ngek, ngek merengek suruh terlentangkan balik..tapi skang kami meniarap boleh bertahan 15-20 minit..lepastu kami terlentang sendiri..(QaireenQairina pandai meniarap masa umur 4 bulan 2 minggu)

 - Nak masuk 5 bulan 3 minggu, kami dah pandai pegang sesuatu objek taw..apa yang ada kat depan kami, semua kami nak capai dan pegang..paling bestt dapat tarik rambut mama, korek2 mata mata, kuis2 muka mama..pastu mama plak merengek "aduhh sakitlah kak", "adik takmolah"

-  Kami dah pandai hulur-hulur tangan kalau sesiapa nak amik dukung..kadang2 kalau sesiapa tengah dukung lepastu ada orang lain nak amik dan kami rasa takmo ikut kami akan pusing ke belakang..tp kami suka dibuli..mereka suka mengacah2kan.."jomm kakak ikut meh cini, meh adik meh!" inilah ayat diorang kat kami..ngehhh ;)

- Hobi kami suka tengok tv, paling peberet citer Upin Ipin..sebab diorang kembar cam kami cuma diorang boboy kami gegirl..takpe2 nanti boleh buat menantu kan mama kan..ehhh??? ggrrr tapi paling suka tengok Upin Ipin adalah kakak Qaireen, tiap petang nenek akan bukakan citer Upin Ipin kat tv9 dan kakak akan tengok sampai habis..adik Qairina kadang2 je tengok..ikut mood..nanti request kat papa suruh belikan patung Upin Ipin yea..hihi  (memang suka tengok tv dari baby lagi, mungkin suka tengok gambar2 bergerak dan bercahaya agaknya)

- Yeayyy paling best, start minggu lepas mama bagi kami makan bubur nasi dengan puri buah2an..pergghh baru kami rasa nikmat nya dapat makan..sedappp..habis kami makan taw..sebab kalau tak habis nanti mama susah hati..lagi 1 mama selalu cakap "habiskan yea takmo membazir nanti papa marah" tapi kadang2 kalau kami dah takde mood nak makan..mama akan layan kami buat gelagat cam badut tu agah2 kasi kami gelak2..bila happy tak sedar yang kami dah makan habis 1 mangkuk..gud girl! mama dan nenek akan bagi kami makan secara bergilir..tengok mood diorang nak bagi sape makan dulu..heee

- Pssttt lagi 1 kan aunty2..meh kakak Qaireen nak gitaw, adik Qairina tu kan skang bila mama nak pakaikan pampers ke atau bagi makan ke..mesti dia suka angkat2 punggung lambung2kan badan dia..tak tahu mana dia dapat tahu buat camtu..kakak takde, kakak elok diam je kalau mama bagi makan atau pakaikan baju..betul tak mama? ala anak2 mama sama je semua! ala tak geng mamalah camni..hihi



Ini gambar terbaru kami dikala usia 6 bulan
sabtu ahad memang keje kami melekat dgn mama 24jam




Nota Syahnia : Makin meningkat usia si kembar semakin mama menjadi superdupermommy tapi en.suami cakap sekejap lagi mama jadi superhightension mommy lah.. ;))

4 comments:

Masya said...

geramnya tgk muka kembar awak, bulat ...

erin moshimoshi said...

moga berjangkit pd erin baby kembar irine & irina...

amin

miZz_nizZ said...

bestkn dpt twins!nnt nk jugakla twins. congratulation for both babies ni.hihi =)

ch@ said...

Comelnya comelnya.
Hahaaa superhightension mummy ye papa...
Mummy, lps tension kat papa la. Pe ssh nya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...