Tuesday, 16 July 2013

Jalan-jalan tengok cahaya lampu di I-City

Hujung bulan 6 lepas, hubby dapat cuti seminggu..memang dah rancang nak bawa anak-anak bercuti sebelum puasa ni..oleh sebab en.suami bukan main payah nak lulus cuti bila dapat cuti haruslah manfaatkan sebaiknya..wowoo kami anak beranak dengan MIL, SIL jalan-jalan tengok lampu bercahaya dekat I-City, Shah Alam..

Gerak dari rumah dlm kul 9.00 malam..sampai sana jam 10.00 malam, mak mertua cakap "eh ingatkan orang dah tak banyak, rupanya ramai lagi yea" pastu ain seloroh "a'ah mak, orang bandar makin malam makin meriah"..Sepanjang perjalanan dari kampung, kakak Qaireen bukan main lena tidur  dipangkuan wan nya (WAN adalah panggilan anak ain pada mak mertua), ain pegang adik Qairina..aisshh adik kalau berjalan memang payah dia nak tidur..bukan tahan mata..lepastu pusing sana pusing sini takmo dok diam..alahai anak nasib badan cenonet kalau tak mahu lenguh tangan mak seminggu..hehe 

Bila sampai i-City..kakak segar bugar sebab dah puas tidur, adik plak ganti sambung tidur..mengantuk yang amat agaknya..dah hujung-hujung kami pusing 1 i-city tu baru adik bangun, itu pun ain kacau2 usik bagi bangun kalau tak mahu tidur sampai esok pagi.. ;))


 Mula-mula baru sampai with my MIL


 oyeaahhh kakak Qaireen ada kwn baru!!
tapi kenapa kwn ni ngeces yea mama?? 


 Bising ke apa..Qairina peduli apa..tidur lagi penting taw!!


Adik ipar cakap cam tangga!! 
okeyy nak cakap akak ipar dia paling rendah lah tew kan..sobb


 Yang tudung merah itu adalah my SIL..baru form5..tinggi kemain


 Habis kakak jadi mangsa buli papa..hehe


 Adik??? 
Tidur lagi bestlah papa!! ok..ok mama tak ganggu


 Kami hanya jalan-jalan saje..takde pun main segala game yang ada..
memang niat nak bawa anak jejalan tengok cahaya-cahaya lampu je pun


iiyaaaa mama nak intprem lagi dengan anak-anak
adik bila nak bangun ni??


Keluarga kecil SyahNia


Awat tercopong Qaireen?? 
suka dia tengok cahaya2 lampu


Mama bawa adik tengok lampu-lampu, adik tidur manjang..mama tak peduli nak kejut gak..isshhh kejam maknya kan..haha lastnya bangun pun Qairina..terus dia buat muka pelik, itupun bila kami dihujung-hujung penjelajahan..ecehh so, kami makpak harus layan anak-anak belikan toys sebelum balik..anak semakin membesar, si emak sekarang memang gila kumpul toys untuk anak-anak erkk!!



Papa yang syok tengok patung tu joget gahnam style..
beriya belikan 1 untuk anak!
oh papa yang teringin nak main sebenarnya kan..hehe


 Adik (kiri) baru bangun sukalah dia dapat mainan cahaya2 n ada muzik
nasib baik tak pandai joget lagi.. ;)


Uncle yang meniaga mainan ni bukan main suka dia dengan anak lelakinya layan si kembar, cam biasa tanya itu ini pasal kembar..suka agaknya dia tengok sama semuanya..huhu lastnya dia bagi 1 mainan free utk Qaireen Qairina..eh uncle, kami kan dua orang kenapa bagi free 1 bukan 2?? hikhikk

Akhirnya, jam sudah 12.30 malam..kaki sudah lenguh pusing satu i-city, kami pun gerak balik rumah..kakak masuk kereta je terus dia tertidur, tak lama lepastu adik plak ikut tidur sekali dengan mama..
sabo jelah ye papa oiii..ngehh


Sebagai penutup



Taraaaaa..bye-bye i-city!!

Tunggu kami dah pandai jalan, mama n papa bawa lagi yea
padahal mama duk Shah alam je pun..huhu




Nota Syahnia : Sekarang dah banyak pembaharuan di I-City, dari mula-mula dulu ain datang dengan en.suami masuk adalah free lepastu kene bayar RM2, naik RM5, dan sekarang jadi RM10..oklah kot cuma kalau nak main permainan, masuk rumah salji, memang agak mahal sebenarnya..tambah plak baru open taman tema air kat sebelah dengar cerita sorang masuk RM 50..sekarang semua apapun sediakan je lah duitnya..huhu ;(

3 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Bla tgk pic2 ni rs mcm da berkurun x g icity... :-)

Masya said...

tak sampai lg hahahaha.... pasrah jerlah anak² yer.. mak buat apapun, bgslah kembar ni.. bagi mak pak jaga gilir².. sorang bgn.. sorang tidur .. jadi mereka di manjakan sama rata.. takdalah cemburu²kan..

ch@ said...

alaaa sweet je gambar2 ain and anak2 ni tau. rajin nak snap2. emak, anak2, bapa semua gebu. happy family :)

akak blm sampai lg icity ni, tingin jg nak pergi. tggu arrizqi boleh berlarilah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...