Thursday, 13 November 2014

Disebalik namanya 'Qaira'

Pening jugak nak confirmkan nama adik baby untuk buat sijil kelahiran..walaupun nama dah siap cari masa mengandung lagi tapi last minite mesti nak tukar..cakap dengan hubby nama mesti nak ada huruf 'Q' sama dengan kakak2 dia..hubby pun bab2 nama ni tak kisah serah pada isteri dia je sebab memahami isterinya sangat excited terlebih..haha 

Mula-mula nak namakan Qaisara..tuptup jiran sebelah dah nama kan dulu anak dia yang lahir 10 hari awal dari adik baby..sebab taknak nanti kata kita dok tiru nama sama anak dia..baiklah kita cari nama lain..hewhew ngengada mak ko ni kan! heppp

Lepastu cakap dengan hubby kita kasi nama Qisya nak tak? sebab maksud namanya pun baik2 je..tapi setiap masa asyik lah terpikir..eh cam tak sesuai je nak padankan nama yang belah depanya.."nama belah depan memang dah confirm..tang belah belakang je tak settle" hihi

Satu hari terjaga dari tidur siang..terus terlintas dalam kepala eh nama Qaira.."cam sedap cam suka je nama Qaira ni" bermonolog sesorang..huhu terus cakap dengan hubby n terus google apa maksud Qaira..ada maksud iaitu baik-baik,kebaikan sama maksud dengan nama kakak kembar Qaireen & Qairina yang bermaksud kebaikan..so, akhirnya..muktamadlah nama Qaira tertulis dalam sijil kelahiran puteri ke-3.


Raihanah tu memang berkenan dari sebelum mengandungkan Qaira lagi ;))


Doa buat baby Qaira..moga jadi anak yang solehah dan selalu menyenangkan hati mama n papa..menjadi anak yang senang di asuh sesenang kelahiran mu sayang..


Day-7, hai aunty2..saya nak p check kuning ni..
alhamdulillah kuning saya rendah je 
tak tinggi cam kakak kembar dulu..


Qaira memang suka buat muka kerut kening n muncungkan mulut dia..ishhh berkenan dengan sape lah tu agaknya? huhu

Harini sudah hari ke-22, ffuuhh cepatlah habis pantang..mak ko dah meroyan nak berjalan ni! Kihkih cabaran menjaga triple 'Q' pun sangat menggugat kesabaran keimanan..ecehhhh baru beranak 3.. ;))


4 comments:

ch@ said...

tahniah Ain, berpantang elok2 ye.
seronokla dia sudah ada tiga. katanya mahu 6 kan hari tu. upsss! muda lagi, so tenaga masih banyak.
hai Qaira, untung la ayah dia, kumbang antara bunga. hihiii.

Masya said...

tahniah.. wahh tripple q sudah .... hebat²... selamat berpantang ...

eMMe said...

comel nye kamu Qaira.. like mum like doter, heee~ triple okey, moga kite jadi tabah, kuat dgn cabaran membesarkan anak2... pesan kan diri ni juga yg bakal beranak 3, heeee...

moga Qaira cepat sembuh dari kuning.. same la time twin dulu, kuning nye agak kuat juga...

take care ain...

zafairMAS said...

Tengah carik maksud nama qaira.. Hehe.. Moga jd anak y baik..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...