Tuesday, 4 May 2010

~ RiAnG Di PuLau LaNgkaWi ~ (Part 3)

sambungan dari part 2...



24/04,12.00pm_dah selesai bsuka ria di cable car..zzzuuppp terus naik bas mau p makan tengahari..
kedai makan yang sepatutnya kami singgah sudah full..tepaksa lah singgah makan kat kedai lain..
makanan banyak dah abis..makan apa yang ada je yea adik2 kakak2 suma ..
ain makan laksa..boleh tahan la..

selesai isi perut segala..terus lah kami gerak ke destinasi seterusnya iaitu MaKaM MaHsUrI..
lagenda di pulau langkawi..siap ada muzium mini..kat situ lah segala sejarah2 mahsuri dikumpulkan..
so kita boleh tahu asal usul keluarga mahsuri dan sejarah sumpahan nya..
memang amat simpati dengan nasib mahsuri
kenapalah manusia suka bhasad dengki kan ?????..
tak paham sungguh manusia skang bmacam2 perangai
-
-
-
-
meh layan gambar
-
-
-

bsama cc bongsu merangkap ketua rombongan
belakang tu adalah kubur mahsuri..

dirumah mahsuri..

telaga mahsuri
sempat gak ain basuh muka..
konon nak hilangkan jerawat dimuka..ajaran sesat kamu cik ain  oooiiii

zana,ain,siti
sebelum naik bas..sempat2kan gak nak bgambar..

sekejap je dimakam mahsuri sebab kakak2 makcik2 dah tak sabar mau bshopping berabis segala duit..
tempat utama tentunya lah ke Idaman suri..nak tahu gak camana la tempatnya..
diaorg sibuk je bcerita sebelum ni..dari pinggan mangkuk,brg phiasan,beg,coklat..
cam2 lagi lah macam2 ada..harga mmg berbaloi2..
ain cuma beli coklat je..ringkas dan senang dibawa..hehe..
lepas tu bshopping lagi di Pekan Kuah..letih..letih

5.00pm_terus gerak balik ke hotel..badan sangat penat..
masa untuk merehatkan badan..<__>

8.00pm_bsiap2 untuk dinner plak..siap ada acara potong kek untuk sambutan birthday staff yang lahir bulan april dan satu lagi kek untuk 2staff yang bakal pencen tak lama lagi..

paling best ada cabutan btuah
kami ada dalam 75 org dan hadiah ada 30..rasa2 ada oonnggg tak ni no.5..
jampi punya jampi
ffuuhhh no.5 dapat gak cabutan btuah..dapat hadiah coklat..jadilah janji dapat kan lalala...
10.00pm_dah berabis segala makanan, maka bsurai lah..aktiviti bebas..
ain terus masuk bilik mau kemas2 baju..
esoknya pukul 8.30am dah kene checkout..sudah mau balik..


25/04,8.30am_lepas sapan,pulangkan kunci bilik terus bawa beg naik bas..
bsedia untuk pulang..menujulah kami ke jeti kuah..
naik feri dalam pukul 10.00am..bila dah nak balik ni masing2 dah penat takde plak nak bgambar2 yea..
tidoje memanjang, sampai dijeti kuala perlis bdesuuppp bawa beg naik bas..

sudah nampak itu bas kebanggaan kami huhu

balik tu singgah Padang Besar lagi bshopping sekali makan tghari
makanan adalah ditaja sdn.bhd. yea..
dalam 2.30pm terus gerak balik ke selangor..tanah tumpah darahku..warrhhwarrhh...
11.30pm_sampailah kami di suk selangor..

agak terkilan tak sempat nak p Dataran Helang..apa2 pun pcutian yang best
dengan kakak2 yang sporting abis..pcutian bajet untuk cik ain, suma ditaja...
AMATLAH SERONOK

dan
begitulah lah alkisahnya rombongan ke PuLaU LaNgKaWi..

-
-
dah abis dah
-
-
-
***TAMAT***





Notahati: Wahai kelab suk lepas ni buat jejalan lagi yea pastikan segalanya ditaja..hehe

2 comments:

ch@ said...

dataran helang tu, mcm padang jarak padang terkukur, gila panas. tapi dpt gakla pengang kaki helang :p amek gmbo je boleh la...xde apa².

*luv Syahnia* said...

to ch@:

oh yeke kak
tp rugi jgak bila tak p
dtran helang tu..
aplgi tak amik gambo buat kenangan
sbb helang tu lah lmbang
kbesaran p.langkawi..

dpt beli kicen helang je pun
jdilah kak..hehe ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...