Wednesday, 7 July 2010

~ DesTiNaSi KeDuA _KuaLa TeReNGGaNu, TeReNGGaNu_ ~

Semalam petang en.syah selamat sampai
di PULAPOL ayer hitam,N9
kene tido 2 malam sebelum dihantar kat mane tmpat diposting..
so malam tadi semua pelatih
dah dimaklumkan dapat posting mane
mmg doa je harap2 tak dihtr ke sabah/sarawak

sudahnye en.syah telah ditempatkan untuk 
btugas di IPD,Kuala Terengganu, Terengganu
walau jauh nun di pantai timur..terime je lah..
nak taknak mmg kene terima takde talian pilihan daaa

pengorbanan pertama telah beraksi..
en.syah call cakap je dapat kat trengganu..
ha terus nangis tsedu2..
mula lah gelabah mamat tu..
dgr suare awek die tsedu2 nangis..lalala
kunun cam takleh jumpe je..org yang dah kawin pun tak camni..
harus terima hakikat yg gf die seorang yg kuat nangis..
pantang diusik..mleleh air mate..hehe
sgtlah cewekkkk...
masih lagi boleh jumpe kat tengah2 kan..
patah pinggang gak lah kalo nak drive..
sblum ni stakat N9 tu..mmg kacang je lah..ha blagak tu..

 pengorbanan kedua telah bermula..
lepas ni haruslah biasekn diri dengan istilah PJJ..
iaitu percintaan jarak jauh..
harapkn hp je lah jadi pghubung kami nanti..call,mesej,mms...
takde lah nak slalu dating2..kua mkn same2..
nak jmpe ntah bape bulan lg lah..
en.syah tu pun ntah dapat cuti ke tidak..
setakat cuti 1 hari nak balik selangor
bcuti kat tepi jalan je lah jwbnye nanti..huhu
so gf die ni kene berkorban mohon cuti datang ke sana...
pasni kalo bcuti takde tempat len..terengganu je lah..hehe

pengorbanan ketiga harus dilaksanakan..
bila dah PJJ ni..masing2 kene lah menkan peranan..
selalu nampak depan mata..skang dah tak bmata lagi dah..
gf die yg suke fikir ngatif ni..mulalah cam2 tpikir..
berusaha gigihlah bf nye bagi kata2 semangat,perangsang 
yakinkan gf nye untuk saling percaya..
yg penting jujur n setia..
bila dah bjauhan dugaan pun byk
pasangan haruslah sentiasa bfikiran positif n bsangka baik..
yg penting sentiasa berhubung
betul tak en.cinta hati saya??????..tdk tjawab..hehe


selama 4thn bsama akhirnye bjauhan jugak..
tidakk..tidakkk...
nape diorg sukew htr jauh2????..dekat2 ngan kg halaman dah lah..
errrrmmm...!!!!!!!!



pesanan to en.syah :// nanti dah kat tempat org jaga diri bek2..jgn nakal2
bkhidmat dengan sebaiknya..jd lah polis yg anti rasuah..ok!!
ingt kte kat cni..kte pun ingt slalu awk kat sane..hehe
walau jauh dekat di hati.. ^__^

6 comments:

fikaryna said...

ok la 2..muda2 posting jauh, nanti dah kawen..cari tmpat keje dekat2..kan..

sabar2 yer..

AbByYGcOmEL said...

ain,,akak phm perasaan awk,,hehe,,akak pon mcm tue gak,,mule2 syafiq dkat jer ngan akak,,

tp lpas tue dier kna transfer ke sbh,,bmula la pcntaan jarak jauh ktorg,..2 bln sekali or ad gak sbulan sekali ktorg dpt jper,.

PJJ nie ok jer,,ngan syarat 2-2 setia n sntiasa igt antara msing2,.erm,,akak ad cter pasal pjj nie kt blog akak kt entry2 bln mei kt blog akak,,bc r,..k,,salam

ch@ said...

ahaaa...kan bagus macam tu, baru la rindu²an, jmpe selalu pun asyik nak bertekak je, sesekali jmpa baru rasa surprise, taaapiii jgn tersurprise lain sudah la :)

*luv Syahnia* said...

to fikaryna :

tu lah..mntak2 lah nanti dpt dkat plakkk kak..tp ntah tggu bpe tahun ntah..hehe

*luv Syahnia* said...

to abbyygcomel :

thanks kak..mase dpt taw 2 mmg sedih.. :(
pasni dah tak nmpk dpn mate..
takleh nk jmpe2 slalu..hehe

tp pkir2 balik mgkin ada hikmahnye..

same2 lah doa bia nanti didktkan smula..huhu

jauh camne pun kalo kate nak jumpa..cam dkat je rasanyer..
rindu punyer pasal..hehe

oraittt..t ain roger2 blog akk *__*

*luv Syahnia* said...

to cha :

hehe btl2..
bile jmpe cam org angau bcinta je..hehe

haha kalo sprise len mau bsilat ain t.. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...