Monday, 26 July 2010

~ HaRi MiNgGu YaNg TaK BeRapa NaK BeSt ~

Salam bicara dari hati ke hati
huwahhh dah cam program tv lah plak
ahad semalam ain tak balik kg..sebab khamis dah balik 
dah kabo awal-awal kat mak

sabtu p ofis wat ot..kayo makcik bulan ni yea..
hutang pun banyak mau bayar.. huhu
so..hari ahad je lah masa untuk beristirehat kan segala penat lelah badan ni

semalam pepagi kawan serumah dah ajak p umah kakak dia kat kl
berjimbalah kami bertiga ke kl (ain,zana n kak intan)
lagi sorang kak aza excited nak berdating...tak mau ikut
memang lengang jalan kl hari minggu..
tenang je sambil menikmati panorama di bandar
balik dari umah akak zana..terus die bawa pusing2 kl
kunun katanya nak ikut jalan lain..tak mau ikut jalan time datang tadi
beriya lah ingatkan die tahu jalan...rupanya....pusing punya pusing
udahlah sesat tak jumpa signboard ke shah alam

tawaf lah satu kl
ikut suka hati nak lalu jalan mana pun..janji dapat balik ke shah alam
lastnya nun ikut ntah lebuhraya mana ..siap p lalu kat putrajaya
patah balik ke shah alam...memang jauh giler
berjam gak lah..

penat badan dok lam kete je lah gamaknya..huhu
sampai umah terus menghadap tv.masing2 tetido

baru lah nak rehatkan badan..ujan lebat siap ngan angin kuat melanda
udah lah banjir dapur umah kuarters tu..bocor punya pasal..

satu hal plak nak mengalihkan suma barang kat kabinet dapur 
dengan air ujan menitik laju dari atas...seksa wooo
berlinangan je air atas lantai dapur..
kalo hari-hari ujan bocor camni...pengsan nak membersihkan 
sebelum ni tak plak bocor teruk rupagini
elok lak masa tuan umah nak relax2kan badan ..ko bocor yea...sabo je lah
tak boleh nak tengok orang senang jap..saja nak bagi keje extra..hehe

dalam hati berdoa je jangan bocor lagi..dah lah skang musim hujan..aduiiiii

tak baik mengeluh..hujan tu adalah rahmat..
sekali tak dibagi nya hujan..
baru padan muka kamu cik ain..wahhwahhhhh

2 comments:

ch@ said...

waaa... terang mata hitamku.
cantik template ni, background pun cantik. barulah seumur dgn cikAin yg comel. :D

*luv Syahnia* said...

hehehe..tq,tq my dear
baru rasa semangat lebih nak bebloging..hehe

dah dapat reka blog mengikut citarasa sbenar..sukewww2 **,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...