Wednesday, 28 July 2010

~ MeNDeRiTa KaLo CaMNi HaRi-HaRi NaK PeGi KeJe ~

Hye-hye suma  **,

Pagi ni bukan main awal bersiap..nak cepat sampai ofis
niat utama adalah nak rebut parking bawah pokok
asal lambat sikit je..penuh dah suma
aiiseyyyy apahal lah diorang pun nak parking bawah pokok jugak ni
mesti diorang sayang kerete takmau kene cahaya matahari 
yang memancar boleh mematikan warna cat kete kan...
so...amalan "siapa cepat die dapat" telah dilaksanakan..huhu

alamakkk..tersasar dari tajuk lah plakk
bukan tu sebenarnya isi penting untuk tajuk diatas..

tapi mau cite pasal umah yang ain duk skang
masalah umah lagi...aduiiiiii banyak betul komplen nye kan..
tak kisah sebab kita bukan duduk free..bebulan kene bayar jugak

kunun nak sampai awal ke ofis tapi lastnya lambat jugak
park lah tempat yang tak berapa nak best...kesian si comel ku sayang..huhu
suma gara-gara lif kat kuartes tu..dari 3 lif tinggal 2 lif..lancar lagi perkhidmatan
start pagi tadi tengok2 tinggal 1 lif je yang elok..harapnya masih lagi lancar

udahhnya....sampai tingkat 16 je..wahhhhh sudah full ma..
okey takpe..tunggu lagi..round ke2..full jugak tapi masih boleh masuk lagi sorang
 ain tanya abang dalam lif tu"ermmm boleh masuk lagi sorang tak???"
 diorang pun menghimpit2kan badan kunun nak masukkan cik ain ni..
 ain pun bukan beso mana pun kan..kuikui
adalah akak sorang ni..dah lah selalu buat muka tak puas hati
elok je lif tebuka die pun sampai padahal ain ngan kawan lagi sorang dah dok tunggu lama..
baru ain nak angkat kaki...sekali boleh selambe badak je 
akak tu terus masuk..wat muka hepy dapat masuk sambil senyum2
..ciisssss kuang asam pedas punya akak..takpe2 cik ain penyabar orang nya..kan..kannn

masa ni housemate suma dah dok tunggu sesama
ain pelawe "kita turun tangga je lah"...suma menjawab dengan nada ala2 orang bangga
nak naik lif jugak"takmau rrrrr sakit r kaki nanti"
okeyyy...tunggu lagi round yang ke3 plak
sekali buka full jugak setengah badan pun takboleh memuatkan dalam lif tu
walaupun badan cik ain yang kurus kering ni.. *__*

lastnya.."ha turun tangga je lah..kalo camni ntah pkul brape nak sampai ofis"
ain cuba melontarkan hasrat yang sama

tanpa memikir panjang..suma terus je menuju ke tangga..
ha tidakkkk...dah tepaksa kan..huhu

dari ting.16 tu..elok sampai bawah..menggeletar kaki memasing..
tegang rasanya urat2 dikaki
almaklumlah..jarang bersenam..mengaku okeyy!!!
sampai nak tekan pedal minyak pun terasa mengeletar
cam jejak tak jejak je kaki ke bumi bila bejalan
hebatnye penangan turun tangga tetinggi ni kan..
nasib baik ada 17 tingkat je umah..kalo ada 30 tingkat memang rasa nak terjun je..
senang terus sampai..hahaha

petang ni balik kg..sok pagi datang keje dari kg taklah menghadap lif rosak tu
mintaknya harini diorang betulkan lif..
wahai pihak pengurusan tolong kasi baiki lif cepat-cepat..harini jugak yea!!!!!
tak dapat bayangkan kalo terpaksa naik tangga ke ting.16
mahu serangan jantung terus..sedisssss  : (

petang ni balik kg jumpa mak n abah..rindu sangat dah..walau kaki lelenguh hati tetap bebunga..~lalala

3 comments:

ch@ said...

nasib baik turun, kalau naik? hari ni pun akak turun tangga tgkt 11. dgn dukung cikOni, beg akak ngn dia lagi. haha, nasib dah biasa.

*luv Syahnia* said...

tak sanggup lah kak kalo nak naik ke ting.16 tu, turun ok lg tak memerlukan tenaga yg byk..huhu

alala cianye akk..cik oni dahlah bambam..lenguh tgn tu kak..

nsb baik dah biasa..
takpe2 pakej mbuang lemak skali
tu kak..hehe

Anonymous said...

Nice dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...