Wednesday, 21 July 2010

~ NeKaD HaRuS KuAt...JaNgaN sEkaDaR AnGaN-aNgAn ~

salam ikhlas dari hati.. ^_^ dihari yang indah ini..
takde benda nak share lah..tapi ada story untuk korang
mau luahkan perasaan jelez cik ain
 bila tengok kekawan suma dapat sambung study
umo baru 21thn dah ada yang nak sambung degree
tapi kebanyakannya masih lagi dalam diploma
gud luck untuk kamu suma sahabatku..

tapi ain..masih lagi gunakan sijil spm
zaman skang orang dah tak pandang dah spm tu kan..

teringat masa zaman sekolah dulu

pernah dianugerahkan sebagai pelajar cemerlang
untuk ting.4 dan pelajar cemerlang spm tahun 2006

nak jugak lagi...

dapat anugerah pelajar cemerlang untuk 4 subjek

gilo tamak cik ain ni kan..huhu
orang kate rezeki jangan ditolak maut jangan dicari..
 betul tak???

tapi sampai skang masih belum ada rezeki nak sambung study
bila orang tengok result..
mesti terkeluar soklan ni dari mulut diorang
eh nape awak tak sambung study???
sayang nye result awak bagus !!! 
jawapan femes cam biasa
belum ada rezeki lagi..insyallah ada rezeki
nanti saya sambung study.. ayat pasrah huhu

nak je kunci mulut diorang dari tanya
soklan yang sama camni --> kalo boleh lah
wat ati ni cam sedih je mengenang nasib..
tapi mungkin tu semua adalah pembakar semangat ain 
untuk nekadkan jugak
sambung study ke tahap lebih tinggi suatu hari nanti
caiyokk ain caiyokk!!!

makin hari makin membuak-buak plak ati ni
n meronta-ronta nak sambung study

taknak dah angan-angan lagi!!!
kunun nak berjaya..nak jadi cikgu nak jadi pegawai..
tapi setakat spm tak sambung study
tak menjadi jugak anganan tu kan!!!
 harus capai cita-cita tu wahai cik ain..

oleh kerana hati yang mendesak-desak
ain telah membuat keputusan
dan ianya bukan lagi angan-angan tapi akan menjadi realiti
_
_
_

insyallah hujung tahun ni ain akan mohon
untuk menjadi partime student
kalau tak tahun ni tunda tahun depan yea..hehe
nak fulltime student cam sayang je nak tinggalkan
tempat keje skang..
bukan senang nak dapat keje gomen ni..ahakkkss

skang ada dua U yang menjadi sasaran
UiTM atau OUM
mane satu pilihan kalbu..

rasenya cam dah tahu mane satu menjadi pilihan
hehe * *,

doakan ain untuk terus berjaya n dapat konvo satu hari nanti..okeyy!!!
cayang kamu suma..
salam undur diri....daaaa~~

2 comments:

ch@ said...

mmg respect btl pada org yg buat part time study ni... isk² akak mmg surrender, tak larat.

pssst, syok owh time blaja, cari calon suami. wakaka...

*luv Syahnia* said...

hehe leh je..cik oni bg mr.abi jage..
akk dok lah stdy.. ^__^

betuii2..dah jumpa clon suami time stdy sek.men dulu..
org cibuk nak spm..ain cibuk nak bcinta cintun.. **,

jgn jumpa clon suami ke-2 udah??
hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...