Friday, 16 July 2010

~ PeNdEnGki betuiiiiii ~

salam jumaat

rasa nak ganyang-ganyang je segala 
benda yang ada kat atas meja ni..
apa hal plak cik ain sorang ni???
rasa nak mengeluh camni...

aduuuhaiiiiii wahai ict tempat ku mencari rezeki ni
napelah sume tenet kamu nak block..

kasihanilah staf-staf yang hanya mengharapkan 
tenet ofis ni je untuk bersosial
lebih-lebih lagi untuk berfesbuk n berbloging
bukan nya kami-kami ni menghadap tenet 24jam
apapun kerja adalah di utamakan..okk!!!! 
 perhatian disitu

dah settle keje baru lah buka tenet tu
niat dihati nak tenangkan segala kekusutan 
dan keserabutan yang ada dalam kepala ni
sekali buka tenet semua ko nak block..
apa kesssss ?????

mula2 ain masuk keje
suma laman sosial boleh dilayari 
dengan tenang tanpa gangguan
fuuhhh itu dulu punye citelah
pas tu cikit-cikit diorg nak block
banyak jugaklah laman yang diblock
yang paling meninggalkan kesan 
bila fesbuk jugak diorg nak block
huuuhhhh benci betoiii..

sampai line wireless pun nak block jugakk ke
kalo ada pun memang lembap giler
kura-kura tu lagi laju rasanye...
boleh sempat ke toilet atau borak-borak ngan ofismate dulu

mungkin ramai staf yang membuat pakatan dan 
menyerang ict untuk diaktifkan semula fesbuk..
sedangkan PM kite pun ada fesbuk 
untuk bersosial dengan rakyat kan
disebabkan saranan itulah ict telah memberi peluang 
untuk mengaktifkan semula fesbuk tapi dengan bersyarat
huuhhhh brsyarat lagi tu.. 
letihhh betullah diorg ni

fesbuk hanya di on pada waktu
1pm-2pm (waktu rehat) 
5.30pm (selepas waktu habis kerja) sampai esok paginya 
8am (sebelum waktu masuk kerja)
u see..memang dengkiiii kan..busyukk hati!!!

tak kisah lagi lah..sanggup tak tido n
sanggup tak ikut kekawan ofis keluar
bjalan waktu rehat
semata nak berfesbuk
gilo fesbukkk cik ain ni harap maklum

lepas tu beralih arah plak ke blog
sebab blog ni je laman sosial yang tak diblock..
jangan confius blog ngan block yea..huhu
boleh berblog ngan senang hati..

tapi...dengki yang sangat menebal
diorg dah start nak kaco dunia blog ni plakk..
start semalam..ain dah tak boleh nak tengok followers ain lagi
sebab dah diblock jugak..so sesiapa yang baru jadi follower ain 
harap maaf lah ain tak dapat nak 
ketahui siapakah gerangan anda yea???
camnelah plak ain nak melawat blog korang 
kecuali kalo korang
tinggalkan jejak di shoutmix..


skang dah tak boleh tengok follower ain
pasni ntah apa plak...????
jangan blogspot ni pun diorg nak block suda

dah nama pun pinjam hak orang kan..kenelah terima
takpe tunggu ain ada tenet sendiri
puas ain menghadap fesbuk ngan blog 24 jam
takde dah nak kaco tenet ofis
tak payahlah diorg nak pikir apa lagi
nak diblock yang tak suda-suda tu
block je lah sume sekali puas hati!!!!

-
-
-
-

sabarrr cik ain yang masih boleh dikawal..

_
_



baby pun tahu nak marah..
kalau keperluan diorg disekattt!!!!!




noktahhh bertindihh
......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...