Friday, 9 July 2010

~ TaMaT LaTiHaN SiRi 1/2010_PULAPOL AyEr HiTaM,N9 ~ -Part 2-

sambungan dari part 1


Bersua kembali kita...
meh cik ain nak story cikit apa yang gempak sangat 
mase kat pulapol tu...hehe

begini kisahnye...

selama 4thn mnjalinkan hubungan dgn en.syah tu...
wahhhhh ayat poyo gitu..
baru sekali dapat jumpe mak die
tu pun kjap je dapat jumpa..masa nak htr en.syah balik
mmg gelabah..cuak..bdebar..firstime jumpe katakn
tp tu kisah tahun 2008 kalo tak silap...

lepas tu tak pernah dah jumpa makayah atau family die
kire ain ngan family die senyap je
tak cam en.syah ngan family ain..
selalu jumpe borak2 mkn same2..
pantang ada buat mkn2/program family kat umah
mak n abah ain pasti  suruh en.syah join skali

hujung2 tahun 2009 slalu luahkan perasaan kat mamat polis sorg tu...
cakap bila nak bawa jumpe mak ayah die..
ain : kte couple dah lame..tringin sgt nak jumpe mak awk..
en.syah : nanti bile tiba masenya mesti jumpa..sabar yeaa...tak lame dah..
pastu minah ni mulalah wat muke sedeyyyy...

ain paham nape en.syah tak bsedia nak bw jmpa family die
mgkin sebelum dia msuk polis ni..keje pun tak tetap lagi..
umo pun baru stahun jagung ..duit plak ckup2 mkn 
tak kan dah nak bw balik ank dara org kan..huhu

tapi sebelum en.syah nak p traning kat pulapol
dah janji nak bawa jumpa family die
masa tamat latihan nanti..
so..sgt2 lah excted gf die ni..happy lah sangat gamaknye..hehe
menanti lah hari demi hari.. *__*

berbalik kpd kisah di pulapol

nak gerak ke dewan plak..untuk acara seterusnya..
mase ni kteorg diantara yg tcepat yea..hehehe

beginilah suasana selepas makan..
menu yg disediakn nasi lemak+teh o panas+roti
jadilah janji konyang..huhu
masa ni en.syah belum boleh dilepaskan lg untuk jmpe family

daoz ngan mak

tak lame tu lepas lah pelatih2 untuk jumpa family masing2
tunggu punye tunggu..takde plak en.syah ni
ntah ke mane lah die mencari..
dalam hati mgkin die pegi jumpa makayah die dulu kottt..

ajak lah c daoz tlg temankan p toilet kat masjid tu dulu..
ha kire penat gak lah nak bjalan
takut plak rasanye nak bjalan sorg2..huhu

tgh bjalan balik nak ke khemah tu..
tibe2 rasa berdebar je hati ni
tak sabar nak jumpa en.syah sebenarnye..hehe
dr blakang tgk cam en.syah
tgh duduk sebelah seorg laki yg agak berumur..
betul2 diorg duk bhadapan mak ain
ehhh mak en.syah plak duduk sebelah mak ain..
(sebab ain dah pernah jumpa mak die tu kenal)
n ada 2 lagi dak pompuan..mesti adik nye kot..
terus salam mak nya n adk2 die..
dalam hati mmg happy sangat tapi rasa tkejuttt..
tak mgkin en.syah bawa makayah die datang jumpa mak ain

ha bila risik2 ngan mak
rupanya..secara kebetulan family en.syah duduk sebelah mak ain
mak ain mmg tak knl mak en.syah..so..mak snyum2 je lah
sekali bila en.syah datang salam ngan mak nya..
baru lah mak ain tahu tu mak die rupanya..huhu
mmg tak sangka langsung..
dalam ramai2 manusia n tempat mase tu..
mak en.syah boleh plak terasa nak duduk 
betul2 sebelah mak ain..
dengan izin Allah kan
mgkin 1 kbetulan mgkin jugak sudah jodoh namanye..hehe

  ha tengok betul2 duk sebelah kan..
yg hujung tu ayah die..
yg tudung hitam n putih tu adik en.syah
yg tdung pink pekat tu lah mak en.syah...
tarraaaa...ha tu die cinta hati sy..hehe
ain duk blakang mak..men kenyit2 mata je ngan en.syah
segan lah takan nak duk sbelah en.syah borak2 plak..
apa plak mak die cakap kan..
harus tunjukkan ciri2 gadis melayu yg sopan..huhu

 makin kurus n hitam mamat ni.. ^__^



alamakkk..dah lewattt..harus berangkat pulang skanggg
sambung lagi part 3 yea..
byeeee.....



bersambung.....part 3


2 comments:

ch@ said...

akak ejek mrAbi, anak india jual susu. haha, tgh hari tegak, pakai bj kurung, huh pns jgn kata la, hilang ayu.

*luv Syahnia* said...

lg 1 dah lbh kurg same ngan
banggali jual karpet nek beskal
cume yg ni pale botak jer..hehehe

panazzz je en.syah ngan mrAbi akk dego..huhu

tp happy punye pasal..gagahkn gak utk btahan pkai baju krung tu...

kalo tak..haremmmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...