Friday, 24 December 2010

Si Kumbang Datang Meminang... Si Bunga Malu-Malu... (^___^)

Salam suma sahabat2 kesayangan cik ain..hai..hai..kini bersiaran semula setelah sekian lama menyepikan diri tanpa kabo berita..alala cianya dia sape2 yang rasa kerinduan pada ain..rindu kamu2 jugak cayunk ;P...selama tu jugak lah banyak cerita2 gembira =)...sedey =( tapi..cik ain nak kongsi berita gembira sajo..okeyyy..yang sedey2 tu kita campak ke laut bagi buaya makan erk..

Bagai tidak tahu bagaimana mahu meluahkan perasaan hepy n terharu bila si kumbang telah menyatakan hasratnya untuk menyunting sekuntum bunga comey (perasan untuk diri sendiri..hihi) ditaman untuk menjadi pemaisuri di istana nya..walau hanya istana pasir sekalipun si bunga tetap menerimanya ; )


Bersamaan 29 Oktober 2010..datanglah pewakilan rombongan meminang keluarga si kumbang untuk merisik si bunga..segalanya berjalan dengan lancar..si bunga disarungkan cincin tanda telah dirisik oleh ibu si kumbang sendiri..ketar-ketar jari jemari gara2 neves yang tidak boleh dicontrol..hihi..maka tersenyum manis lah si kumbang dan si bunga..seterusnya menanti untuk majlis pertunangan..

Tarikh telah ditetapkan..09 Januari 2011 si kumbang dan si bunga bakal di satukan dengan ikatan pertunangan..ya sudah tidak lama lagi..


2 minggu lagi cinta kami akan ke 1 tahap lagi..mungkin masuk ke alam yang akan didatangi pelbagai ujian dan dugaan yang tidak diduga..pengalaman orang berkata alam pertunangan ni lah yang banyak memerlukan kesabaran dan kekuatan sejauh mana kukuhnya hubungan itu sendiri...ya atau tidak..bergantung pada pasangan masing2 bukan!!!

Persiapan masih belum sempurna semuanya..harus bekerja keras menyiapkan..sesiapa pun akan mengimpikan majlis bermakna seperti ini diabadikan dengan sebaiknya ;P...harap sumanya berjalan dengan lancar..aminnn



Sesiapa pun akan merasai pengalaman bertunang kan...meh cini kongsi dengan cik ain yang baru setahun jagung tapi dah gataiii nak bertunang..mak bilang suda jodoh nak..hihi camne persiapan kawan2 dari segi barang hantaran,gubahan,dandanan diri,makanan,isshhhhh apa lagik yea..poningg makcik ni haa..



katahatiain : aduiii tengok majlis orang cam simple je tapi bila kene batang hidung sendiri baru tawww..ahad ni majlis pertunangan kawan skola n sama wedding cousin..mana 1 mahu attend ni..

12 comments:

E K A said...

wa...adik akak dah nak bertunang...akak tak dpt kongsi la dgn ain...sbb akak nya E day cam kartun.tak plan pun nak tunang.bygkan...tetiba je dia ajk tng lam masa sminggu akak terus on...nak tempah mini pelamin pun tak sompat dah...hope ain wat yg terbaik mewakili akak

*luv Syahnia* said...

KAK EKA **,

la yeke..last mnit tu lg snang kan..tak byk bnda buat..jimat pun jmat..yg mana ada je kan..

its ok dear..yg pntng slamat suma..
tq kak doakn yea

cyg akk..muahh ;P

Zezebel said...

pertunangan adalah satu tempoh yang benar2 mencabar. Moga tabah dan sabar mengharungi segala dugaan ya...

syida said...

congatulations cik ain.. hihi patut la makin berseri2 je kat ofis..hehehe.. ;)

Dawia Honeyputri™ said...

selamat menjadi tunangan orang cik ain :) moga bahagia selalu ^^

tapi cik ain umur berapa ye?..
mana tau sy kakak atau sy adik..hehe

*luv Syahnia* said...

ZEZEBEL **,

yuppp btl tu dear..
akn cik ain harungi dgn
lbh mtang ;p

*luv Syahnia* said...

KAK SYIDA **,

tq cayunkkk..
pasni akk plak taww
elehh makeup lbh
bseri2 lah..kehkeh

*luv Syahnia* said...

KAK DAWIA **,

tq dear ;)
tu lah..sedap ain je pggl
awk kakak
mana taw ain lg tua..hehe

Si Gadis Pipi said...

hey tahniah dear ;)...
kim salam cik abg ye..
nnti kawen jgn lupe akk ye ;)

Dawia Honeyputri ✿ said...

hehe..kalau nak taahu sy kakak ke sy adik..
awak tgk blog sy..
nanti awak akan tahu sy kakak atau sy adik..


tak pun sbaliknya..
taahniah dah dirisik kumbang :)

*luv Syahnia* said...

KAK GADIS **,

tq sis,
insyallah t ain smpaikn slm
msti jmput..jgn tak dtg ;P

*luv Syahnia* said...

KAK DAWIA **,

aissshhh main trjah
mnejah ni
jap g ain terjah
hrp ain lah yg adiknya..hehe

tq kamu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...