Monday, 17 January 2011

E-Day SyahNia : Pelamin ku......

Salam suma tawan2...hari pertama tanpa kak su..agak bz..asyik2 bebunyik je telefon ofis ni..takpe2 cuba untuk membiasakan diri.. ;P sebenarnya kan cik ain tak sabar nak story pasal pelamin ni taw..sangat2 excited..hehe rasa nak lempang laju2 je pp budak kecik ni kan..kehkehhh okey2..korang taw je lah bape butik2 pengantin cekik darah dengan harga sewa pelamin dorang..tak cantik mana pun skali tanya harga RM 500..gilo!!! gugur rambut makcik ni ha..

takjadi nak sewa..buat sendiri lagik jimat taw..bole design ikot suka hati kita..nak cam tu..nak camni..sampai poning pale akak ain melayan kerenah adik dia..hehe 

bunga-bunga cinta


bunga dua bijik ni ain tempah kat kedai bunga..apek kedai tu tolong gubahkan sekali untuk bayaran bunga bagi 2 pasu ~> RM 180 gubahan free..yang pasu putih tu beli kat nilai sepasang  ~> RM 35..

1 hari 1 malam apek tu nak mengubah taw..nasib baik hasilnya sungguh berpuas hati ;)

korang tengok lapik papan tu..design dari ayah ain..untuk buat tapak pelamin nanti..nampaklah cam pelamin betul cikit..hehe yang ni free je guna papan yang terbiar..ada gak faedahnya..anak kreatif ayahnye pun mesti lah kreatif gak kan..

akak ain bekerja kuat membuat pelamin..
budak kecik disebelah tu tidak 
menolong apa2 hanya intprem..


masa ni tengah nak pasang kain untuk tutup kayu tu..huduh kalo tak dipasang lapik nak oiiii..beli kat nagoya saje semeter hanya RM 3.50..2 meter cukup ;)


cik ain telah didera..
menggosok kain tirai belakang pelamin..
kasi nampak cantik ;P

ni pun beli kat nagoya jugak semeter ~> RM 5.00..bermeter2 gak lah beli..akak ain jugak yang tolong jahitkan..

kerja-kerja memasang tirai..
ala gantung cam korang gantung langsir tu gak

masa ni 12.00pm..masih menjahit..
tq kak fai kwn ofis tolong 
jahitkan lapik duduk tu..hehe seyess terharu ;)




pasang punya pasang..letak bunga gantung bunga bagai..jahit tu jahit ni..

akhirnya siap jugak pelamin comeyyy..hehe pasan suda

-
-
-
-
-
-
-
-
-



tara


-
-
-
-
-




pelamin ala2 taman tapi tak berapa nak taman..hehe
wajib ada butterfly jugak

bunga yang menjalar kat tempat duduk n atas tirai belakang pelamin tu 1 pcs harganya ~> RM 9.90 je cik ain beli 4 pcs..korang cari kat nilai gerenti ada jual


oleh kerana nampak kelihatan tidak ceria..cik ain letak lampu belakang kain tu biar nampak terang cikit..cilok ayah punya..kehkeh

  pelamin mini bunga-bunga cinta ;P


ni lah hasilnya..keseluruhannya cik ain sangat berpuas hati dengan hasil kerja sendiri bersama kakak ain..modal pun tak sampai mencecah RM 500 pun..

tetamu yang datang suma ingat pelamin sewa..tipah tertipu ko..hehe ramai yang cakap simple tapi sweet je!!! ia memang itu motif nya..simple tapi comeyyyyy..ehhh same tak sweet ngan comeyyy????? hehehe




notahatiain : seronok rasanya bila hasil kerja kita ramai yang hargai..so..penat sakit pinggang bpeluh bagai..sangat-sangat berbaloi.. kalo berminat ngan pelamin tu meh2 sewa ngan cik ain..hehe

11 comments:

Cik Shiqa said...

cantekkkk! i like. :) sweet mcm orang ny jugakkk

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

cantik..best dpt DIY pelamin sendirik. sgt berpuas hati kan?

*luv Syahnia* said...

CIK SHIQA **,

hehe mula2 tgk tak cntik
lame2 tgk ok plak..hehe ;P

thanksss cik shiqa!!!

*luv Syahnia* said...

KASUT PINK **,

kak betul2 bebaloi2 walau penat
panjat kusi mengtuk paku bagai..
hehe

LyNn HaMzAh said...

memang cun dan sangat menjimatkan...jadi lepas nie boleh la ain jadi wedding planner plak...

d_tieah said...

Cantik..
Jimat kos kan ble tak payah nak tempah..
Nanti kawen buat lg grand tul tak?

*luv Syahnia* said...

KAK LYNN **,

hehe stakat ni je kak..
lbih2 takot roboh kang...huhu

*luv Syahnia* said...

D_TIEAH **,

betul2..cuma prlukn tnaga lbih
cikit..

kawen sewa je kot dear :P

dilazfamily said...

cantiklah warna pink tu. cute sgt

*luv Syahnia* said...

DILAZFAMILY **,

hehe sweet2.. ;)

misz fae said...

cantik sgt..suke je tgk...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...