Thursday, 13 January 2011

E-Day SyahNia : saat cincin disarungkan.....

Tepat jam 3.00 pm...rombongan pihak lelaki sampai..masa tu cik ain sibuk tengah berposing..tidak dibiarkan masa begitu saja..ada je abg latif (photgrapher) suruh wat cm2 gaya.. ;) 

cepat2 ko lari2 anak masuk lam bilik..hehe dok diam2 n wakil dari pihak laki dan pompuan sedang mulakan bicara mengikut adat..cik ain tak dapat dengar pun sebab bilik agak jauh dari tempat diorang bincang..taw2 je dah baca doa..makin berkencang jantung ni..


 yang tengah berbaju biru songkok putih wakil pihak pompuan 
yang sebelahnya berbaju biru bersongkok hitam wakil pihak lelaki..
cam janji plak pakai baju sama kale ;)

sampai duduk ditangga lagi..

tak lama tu makcik2 suruh keluar nak sarung cincin..keluar bilik..aaiiissshhh ramainya orang..malu..hehe terus menuju ke pelamin..saat tu suma tetamu pandang..rasa nak tutup muka dengan tangan je..hehe cik ain kan pemalu..kan..kan

mak en.syah datang membawa cincin untuk disarungkan..alhamdulillah..memang ain harap biar mak en.syah yang sarungkan sendiri..lebih baik :) apa2 pun mak en.syah memang sporting abes bila abg latif suruh posing..


 saat kemuncak..cincin disarung tanda ikatan ;)


bakal MIL...insyallah..suke2 dapat mak lagi 1..hehe


selepas je mak en.syah sarungkan cincin..memang rasa lega..kurang dah dudapdupdap jantung ni..acara kemuncak selesai dengan selamat...syukur sangat berjalan dengan lancar...


bersama mak en.syah n makcik2nya..
memang keturunan tinggi2 suma..cik ain je kemetot.. ;p


selepas selesai acara menyarungkan cincin..rombongan pihak lelaki dijemput makan dikhemah luar..yang kiteorang kat dalam family..kawan2..sedara belah pompuan suma sakan bergambar..kihkih


tetamu yang hadir memang agak ramai..penuh 1 rumah..riuh rendah jadinya..cik ain pun sempat tak sempat nak layan suma tetamu sepenuhnya..belah lelaki pun datang dalam 11 kereta..maklumlah saudara-mare ain dan en.syah memang ramai..ni pun tak suma nya datang..kalo suma datang bole buat kenduri kawen terus..hehe




notahatiain : sebelum majlis boley je tido malam..abes majlis tak bole tido plak..terkelip2..sebab excited "betul ke aku dah jadi tunang en.syah ni???" hehe

14 comments:

wawa Yusoff said...

dear, Tahniah. kamu sangat cantek :)
sabar banyak2 kalau ade selisih faham ye. semoga berkekalan ok.

Tahniah..!!

*luv Syahnia* said...

KAK WAWA **,

thanksss kak..hehe
yuppp hrapnya bjaya mnempuh
dugaan alm ptnangan..aminnn

tq dear ;P

d_tieah said...

Tahniah ain..
Tunang dgn syahir woo..
Ngee.. :)
Semoga berbahagia ek..

*luv Syahnia* said...

TIEAH **,

tq kamu..hahaha
kire sedara dgn shahir af lah gak
kehkeh..*pasan* ;)

LyNn HaMzAh said...

macam x percaya yer...tp kena gak percaya...hehehehe...

JIVEBUMZ said...

tahniahhhh

selamat bertunang yer.. akak dah link belog kamu.. akak tak keje kat SUK tapi dekat2 area situ jugak la.. pernah nampak kat mane yer? hihi

*luv Syahnia* said...

KAK LYNN **,

tu lah tmpar2 pp
cikit..adehhh
pcaye dah..hehe

*luv Syahnia* said...

KAK JIVEBUMZ **,

tq kak...ohhh yea..
akk dok kuartes suk tak..
kalo tak..ain slh org kot
muke seiras cm akk..hehe

JIVEBUMZ said...

haaa kuarters suk? hikhik akak memang dok kat situ.. terserempak kat mane nih?

*luv Syahnia* said...

KAK JIVEBUMZ **,

hehe kcik dunia ni kak..
pg tadik dlm lif..
ain pun dok kuarts suk gak.. ;P

ptt lah cm prnah tgk..hihi

Dawia Honeyputri ✿ said...

Selamat bertunang cik ain ;)
wah..meriahnya majlis.. dan banyaknya hantaran ^^


Tahniah ye :'D

shininghepiness=) said...

syg tantek~***syg u r so sweet syg~**u cun sgt syg~**u gojes n semua la...u ayu giler2.......maigod, mcm bidadari keyh=)congrates syg=)

nik rosmawati said...

congrat dear..kamoo cantik sgt.
semoga bahagia yea.cepat2 nikah.hehe

ch@ said...

debaran lain macam kan? itu belum nikah lagi tu, lagiiila tak tidur malam. dgn penatnya lagi, dgn rasa tak percayanya lagi. akak tumpang seronok =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...