Thursday, 10 February 2011

Bila anak dara shoping barang dapur ^__^"

Malam tadi shoping barang dapo ngan housemate-teman makan-teman tgk tv-teman memasak..mengeletek hati nak hebatkan lagi skill memasak...dah nak jadi wife orang..malu taw p umah mak mentua goreng ikan pun hanguss..adehhhh *bukan cik ain orang lain*


ini budak baru berlajar memasak..
camne nak buat asam pedas yg sodap giler (faverite en.tunang)
mau buat sampai dia tak mau balik ganu teros..hahaha



sampai pasaraya teros p bah. sayo..amik sawi 1 bungkus..bawang..kentang..kobis..amik ayam sekor..minyak masak..aiskrim coklat..tu pun nak gtaw ke..cceetttt housemate plak beli barang dapo yang lain..adil lah kan..kannnn


selepas membuat bayaran di kaunter lalu menuju ke pintu keluar


housemate *sambil terbongkok2 keberatan membawa barang kiri kanan*

"alo ainnn..beras lupa nak amikk tadik!!!"

cik ain *tersenget2 badan memegang plastik sabun basuh baju botol besar * 

"ah'ah berassss..letak brg lam kete dulu..kita masuk balikk beli beras"


dah kali kedua..apalagik panjang je langkah server2 tempat yg tak sepatutnya..amik ko ha..cadar tilam baru terusss..balik umah terus pasang..sebab nakkan bau kedai..kehkehhh..


tidolah lena bercadar baru senyum hingga ke pagi ;P

budak tido dalam iman beralas cadar baru malam tadi

*gigih weyy lakonkan semula smata nak tunjuk kat korang..hehehe*



~>lain kali buat list sebelum
memborong..kalo main cekup 
je..2 3 kali lah keluar masuk
carik brg yg tak sepatutnya 
pun sekali terbeli..bawa je lah
duwet lebih..ggrrr



notahatiain : teros gak mms cadar baru kat en.syah..korang nak tahu..ada ke patot dia cakap "syg ni beli cadar corak budak2 lah"..tak berapa nak sentap sebab memang perasan ngaku jiwa bebudak bawah umur ...baru awet muda..iyerkan??? ;P

11 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Takpe ain, akak ni lg umur da byk msk pon bkn tahap teror.. jenis Ikan pon x kenal.. haha

*luv Syahnia* said...

KASUT PINK **,

~> tu lah..stakat goreng2
k lah..kalo yg kari,lomak,
asm pdas..uiisshhh ntah
apa rasa da..haha

ch@ said...

masa bujang2 dulu jarang masak kat rumah, sebab smua kaki makan kat kedai, sampai tokeh kedai pun naik kenal. lagi pun, turun LRT kedai makan baru sampai rumah. Harusla singgah.

dah kawen, cari barang dapur menggagau, tak reti masak, tak reti nak pilih bahan basah, ngeee. skrg sudah biasa. hiii.

d_tieah said...

Hahaha..
Beras pun boleh lupe ek?
Makanan utama tu..
Ngee.. :)
Takpe2, lain kali buat list panjang tau..

Latest entry : 6 Masalah Cinta Terhangat

*luv Syahnia* said...

SIS CH@ **,

~> kalo mkn mmg tapaw kdai je
tbe2 rajin tu yg msk..
sdp tak sdp lain kire..
jnji kenyng..hahaha

*luv Syahnia* said...

TIEAH **,

~> mla2 dah carik beras
sbb berat..ingt yg trakhr
baru amik tros bayar..

amik ko trus tlupa..kehkeh

dilazfamily said...

Oklah cik ain ada niat nak belajar dari bujang. pelan2lah..mesti boleh punya.
akak pun tak bape power masak.gitu2 jer

*luv Syahnia* said...

SIS DILA **,

~> tu lah..tak sdp
lme2 jd sdap lah kan..kan
hehe

Cute MuM said...

salam kenal..
cute mum suka makan asam pedas..
tapi tak reti buat..
huhuhu...

syazana said...

Salam perkenalan.
Hehehe..perkara biasa tu belajar memasak,dulu masa mula2 belakar masak kari habis sepeket besar serbuk kari tuang dalam periuk =p

*dear kalau free datanglah jenguk blog ada produk kesihatan untuk B2B =)

echah mashuri said...

perghh..blajo masak2 rajin2 nnti en tunang makin syg.keh2;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...