Wednesday, 23 March 2011

JERAM TOI....untuk kali ke2

Bayangkan seumpama sebulan tak mandi sebab air kene potong!..apa lagi terujalah bila tengok air mencurah2 turun dari celah2 batu..lagi excited dapat mandi beramai-ramai,hehe

ini adalah kali ke2 cik ain sampai ke air terjun jeram toi, negeri sembilan..1st masa berkhemah semalam bersama kawan2 exofis en.tunang pd mac 2010..masa tu hanya berlampukan unggun api, berkipaskan embun malam dan tidur beralaskan tikar mengkuang..best sangat! ahad lepas cik ain ajak plak kawan2 ofis tapi tidaklah bermalam..puas mandi lepastu balik ;P

kiteorang ikut highway LEKAS..lagi dekat dari ikut PLUS..untuk map sila search di google yea anak2,hihihi..kami berkonvoi 1 kereta..*cet adake konvoi 1 kete je?*..apapun muat2 untuk kami berlima cik ain, syida, fyza, yust dan kasim..oh terima kasih tn punya kereta aka driver sukarelawan (yust) pada hari tersebut yang juga sudi bawa bekalan nasi  sekali rice cooker untuk santapan lunch,hehe lauk pauk by syida, fyza, cik ain..minuman by kasim..makan selepas berendam sambil tangan terketar2 sangat menyelerakan,ahakksss

kami yang paling awal
muka excited nak mandi free..hihi


view 1 jeram toi




view 2 jeram toi




mereka sangat kegirangan!



view 3 jeram toi
 
yust n kasim yang baru datang dari laut dalam
sangat teruja dapat berendam..gggrrr



1..2..3.. terjun!

mungkin diorang mau kenangkan kembali memori 
terjun sungai masa zaman kanak2 dulu agaknya,hihihi




dan tidak kurang hebatnya 
2 spesis en.duyung dibawah ini




yust : cepat sim..aku ckp terjun baru terjun taw!
kasim : orait
yust : ain..kira 123..kiteorg terjun amik pic cantik
nak buat profile picture fb
cik ain : okay bos..1..2..3..lompatttt!!!!
*sambil tangkap gambar budak bdua ni*





 tangkapan gambar terbaik setelah 
beberapa kali ulangan,hahaha


cik ain sangat2 puas hati kalau nak bawa family berkhelah kat jeram toi ni sebab kawasannya adalah sangat dijaga ok! dan bersih..siap ada pondok untuk beristirehat..best gilo kalau dapat buat BBQ..paling best ada gelongsor kanak2 yang cik syida kempunan tak dapat naik,huhu en.yust yg 1st sampai pun cakap "bestlah tempat ni!"


kami geng blogger..yeeaayy



sekian cerita dari jeram toi.. ;)




notahatiain : tengahari nanti nak ke IPD, Shah Alam plak..apa kes? nanti cik ain story okay..da~

24 comments:

khaifaiz said...

Nmpk mcm best la.. akan berkunjung juga nanti.. hehehe

mr_mrs mikko said...

eeeii, bestnya tmpt ni....
:)

best kalo bwa family ni

YanaMIB said...

nice! bersih je tpt dia..ni br selesa nk mandi manda..part lompat² tu paling layannn..nk ajak famili dtg cni jugak la..pheww~ ^_^

syida said...

hihi.. kelakar la kan.. pasni kite nak g mane pulak ye?

*luv Syahnia* said...

KHAI **,

~> PASTIKAN TIDAK SESAT
SEPERTI KAMI OK!..HIHIHI

*luv Syahnia* said...

MRS MIKKO **,

~> YUPP MEMANG BESTTT
ADA KHAS UTK KANAK2 GAK ;)

*luv Syahnia* said...

SIS YANA **,

~> AIR NYA YG BERSIH N SEJUKKK
MMG BEST..AHAKKSS TU NAMANYA
KANAK2 RIBENA..HAHA

*luv Syahnia* said...

SIS SYIDA **,

~> TAKPE PASNI KITA P
TAMAN PMAINAN NAIK
GELONGSOR ERK..OK!

d_tieah said...

Giler best woo.. Lama dah tak p mandi air terjun.. Huhh..


Entry Terbaru 1 : Alkisah Sweet Couple Dan Sekuntum Bunga Ros
Entry Terbaru 2 : Giveaway Kerjasama Anati Soki & MFS

_YusT_ said...

waahh....

hahahaha....tergelak sendirian...

hehe. yup, lupe lak we are bloggers.........

ok, kene update nie!

ch@ said...

tengok gambar ain ni, mulala teringat zaman dolu-dolu, habis ceruk air terjun pergi meredah. mmg sonot, tidak melepaskan peluang utk merendam, jadi tak rasa rugi bila sekarang ni tak dapat pergi, ngeee.

Ujang9897 said...

aksi terjun2 paling best..=)


lalu jer pernah..tp tak singgah ke jeram toi

Redbloodsnow said...

eeee besttttt arrrrrrrrrr. jelesssss. lama zie tak gi berpicnic gnie taw. jeles ahhhhh :D

*luv Syahnia* said...

TIEAH **,

~> MEMG BESTTT..
TERUCP DGN KATA2

KAT SRWAK ADA AIR TRJUN TAK?

*luv Syahnia* said...

YUST **,

~> HAHA BOS SAPE LAH
TU KAN?? HIHI

SILA UPDATE NOW!

*luv Syahnia* said...

SIS CH@ **,

~> ZAMAN BJANG LAH HARUS
GODEK SGALA ALAM..
KAWEN NGADAP ASBEN PLAK..KIKIKI

*luv Syahnia* said...

UJANG **,

~> TERINGIN NK TRY TAPI
MALLUUUUU ^__^

RUGI2 PASNI SINGGAH K

*luv Syahnia* said...

SIS ZIE **,

~> SILA AJAK ENTUNANG AWAK
BESTTT..MEH DTG SMNANJUNG
OYEAHH ;)

MataHati @ MH said...

err...kat mana tempat ni ekk? nampak best jer kalau mandi kat situ sambil buat bbq

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

uihhhh eden pernah gi sini mmg tompek ni cantik semula jadi... eehhhh terjunnnnn botol

nuruljannah sukhri said...

nmpk best je....kat mana tu??nk pegi la kalau kebetulan balik kg

Si Katak Pink said...

waaahhh chomelnya semua skali..
best sangat dapat hang out dengan korang..
korang memang best aee..

nabilah_2908 said...

tersenyum sendiri bila tgk gambar2 ni...seronoknya kamu2 semua yer..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KESAN KOMEN MELALUI EMAIL

sahromnasrudin said...

tempat nie berbukit kan??
parkir pun payah coz ia tak teratur selain jalannya agak bengkang bengkok
tp suasana mmg kampong betull..aman je kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...