Thursday, 5 May 2011

Ngidam nak jadi minah kaftan!

5 jun ni saudara rapat buat kenduri kawen..takkan nak pakai baju yang sudah berulang kali kan..nak jugak dik noi melaram sakan ala2 majlis red carpet gitu..skang tengah memikir design apa yang cantik & gojes yang akan memperlihatkan cik ain seakan rozita che wan oopss tersasar jauh cukup jika seperti nora danish..haha *gelak beso*


nasib baiklah ada akak tukang jahit tetap..kira cik ain antara yang istimewa dapat harga murah giler..baju kurung/pahang ~> RM22..mana nak dapat herge cam gitu skang ni kan? paling best macam2 design dia boleh buat..:)



akk tukang jahit comel *puji cikit+bodek* : 
ct ni harga untuk ct je taw..orang lain tak dpt harga ni dah!
*sambil menepuk bahu cik ain*
cik ain sipelanggan tetap *buat muka simpati= nak dpt herga murah* : 
ohh yeker..janji yea pasni ct tmpah baju..
akk kene bagi murah2 taw
akk tukang jahit comel : 
tapi jangan bagitahu orang taw ct sorang je!
cik ain sipelanggan tetap : 
eh taklah..kita bdua je taw  
*kalo terbocor kat pelanggan lain koranglah cik ain carik dulu*



kerana sifat akak tukang jahit yang suka beramal sambil berniaga..skang perniagaanya dah bertambah maju..buka kedai andaman bersama rakan kongsi..konpem2 mmg dia yang tukang jahit baju pengantin..:) macam nak promosi kedai jahit akak tu plak..uhukk 



 rasanya yang mana sesuai untuk cik ain yea?
tak berapa nak tinggi, tak berapa nak rendah n tak berapa nak gemok
kira sedang2..hikhikk
 
i like..sweet je..tp untuk nikah sesuai lah kan

wahh seperti kurasa mahu berterbangan diangkasa lepas 
memang tak merewang lah jawabnya..
dok berkipas2 je..hihi

sungguh menepati citarasa 
tapi takmau buat tangan camtu
ubah bah.tangan cam baju kurung je
lagi kemas kot? erk!





kejap..jap






ada lagi 1 contoh baju







mesti korang suke








tara
mari..mari saya kasi tayang free!

sumpah bagi free pun takmau pakai buat pergi majlis
buat baju tido takpe..ngehngeh

cuba korang tenung lama2 model minahchi atas ni 
gerenti korang akan cakap cutenye! muahaha




notasyahnia : walau design camne pun warna tema adalah PURPLE..nasib baik diantara warna yang cik ain suke ;)

23 comments:

nida razak said...

suka pic satu tu...bes klo dpt wat bju nikah cm tu..tp ngn nida xsesuai..huhu

♥ Kasut Pink ♥ said...

Ain, kalau pakai had last tu mak mertua pengsan dulu..

khaifaiz said...

owh.. boleh tahan gak yang last tu.. exotic gitu

E K A said...

akak sokong yg bawah tu...cer ain bt baju nikah design tu ;) confirm melompat en somi

*luv Syahnia* said...

NIDA **,

~> mmg sweet kan..
eh naper plak..sape2 pun
cantik bila didandan ;)

*luv Syahnia* said...

KAK DEQ **,

~> jgn kate mk mertua..
ain yg meraung pusing
1 umah takmo pkai..hihi

*luv Syahnia* said...

KHAI **,

~> kahkahh nak yg
ala2 batik jawe pun ada

*luv Syahnia* said...

KAK EKA **,

~> suma org sabotaj erk
takmo kang en.somi tak
ngaku tu wife die..ggrrr

NOOR FATIN said...

cantik kain baju tu. hehe bila la nak dapatkan pula :P

syida said...

amboi cik ain sekarang pandai nya buat kelakar.heheheee.. adik aku sorang ni.. buat macam dato' siti tu..cantik sangat.. nama dah sama dah ada ct. hehe.

*luv Syahnia* said...

KAK FATIN **,

~> tgh diushakan
harus discus ngan akk si tukang
jahit dulu..hehe

*luv Syahnia* said...

KAK SYIDA **,

~> boleh msuk rajalwk tak?
hihihi ayoo tamaulah
kang ank sedara buat main tarzan2
huahua

merahitujambu said...

wa..sgt cantik..suka gak nk jadi cmtu gak..ekekek


thn ni nk tempah bj cmtu tp xde org nk jahit dh..beli je la..cantik kan

iedaurora said...

yg first tu cantik, warna lembut!

HonEyBuNNy said...

hehe....sekali tengok semua lawa2 dah...

tengok yg bawah sekali terus xjadi lawa....haha...

Ullyana zaidy said...

haaa..cntik2 kraftan ni..yana pon suke tao :)
ingt mmg nak wat entry pasal ni..hehee...
tp nia da wat..huhu :)

KuNanGKuNanG said...

salam kenal..yg paling bawah skali2 paling cun.hik2....

nida-razak said...

syahnia..xsesuai ngn nida coz nida ni chubby..nnti nmpk lg kembang..huhu

♥ nana i am ♥ said...

dear ain, nanti kawen pakai baju ala ala gamba no 1 taw.sangat cantik!n maik cantik kalau ain yang pakai ^_^

sahromnasrudin said...

ramai org suke pepel terutama yg soft pepel..so sweet kan

fadh leyanie said...

kaftan lawa..terutamanya yg jenis shifon.nmpak lmbut je.:)

nik rosmawati said...

suka baju warna biru tu.kalau lengan dia tak lebar lagi lawa kot.

Anak Wak Mail said...

haha,,tak tahan tengok baju yang last tu..

siyes 22 ringgit??murah giler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...