Monday, 30 May 2011

SyahNia nak kawen 10 bulan lagi!

Sekarang ramai kenalan sudah mula bertanyakan.."hey,ain bila nak naik pelamin?" oh rasakan seperti penat untuk menjawabnya.."yea tak lama lagi tahun depan..!" dan sambung lagi "...nanti dah jemput datang bawa hadiah beso2!..haha cet terus diorang rasa menyesal tanya soalan tu kan..hehe


tarikh nikah dan persandingan telah ditentukan..dan hanya tinggal 10 bulan lagi!..haih cer kira sendiri agak2 bulan berapa yea syahnia nak kawen? ikut kalender 10 bulan tu jatuh pada antara penghujung bulan mac dan awal april 2012..antara begitulah tarikhnya..tunggu saja wed card yea ^__^



dan warna tema dipilih
adalah



 red + gold


warna ini adalah pilihan hati cik ain sendiri..tiada paksaan atau bantahan..semua ahli keluarga sepakat bersetuju dan en.tunang pun memang gemar warna merah..merah digabungkan dengan warna emas..harap hasilnya tidak mengecewakan..hehe

cik ain memang suka bebenor warna yang terang2 camgini..nampak lebih menyerlah namapun raja sehari kan..kan ;) bila warna tema suda diketahui mudahlah nak cari segala persiapan mengikut warna tema..tidaklah nanti warnanya bercampur aduk..huhu



comel kot elyana pakai gold red ni ;)


pemilihan warna tema perkahwinan yang tepat amatlah penting..Jadi apa lagi, cik ain pilih warna kegemaran dan mesti suka dengan warna baju yang dipilih, nanti auranya pasti terserlah pada muka pasangan pengantin..Siapa setuju, angkat tangan!!!!





notasyahnia : orang cakap 10 bulan lambat lagi tapi bagi cik ain masa berlalu begitu pantas..harus menggunakan masa dari sekarang untuk membuat persediaan seawalnya tidaklah nanti menyesal itu tak cantik, ini tak cantik..dan bila diberi peluang merancang..merancanglah dengan sebaiknya  ^__^

45 comments:

bantalbucuk said...

wah3..!! congrats..!! agak2 boleh datang majlis akak tak..? nak makan nasi minyak..hehe ^_^

*Miss Syahnia* said...

BANTALBUCUK **,

~> apa plak agak2..dtg lah
jmputan amat di alukan ;)

p/s : nanti boleh buat khemah
khas utk blogger..hihi

Lynn Hamzah said...

x lama lagi tu...nanti jangan lupa jemput akak tau...

nabilah_2908 said...

tul tu..tk la lambat mana...masa skrg ni berlalu dgn pantas...

moga di permudahkan segala urusan.. :)

gold+red...kombinasi warna yg cantik... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
JUARA MENTOR 5 - TAHNIAH SALMA!!

Wawa Yusoff said...

cik ain! sudah lama wawa x singgah sini. wah...sudah dapat konsep eh..? cantek2 :)

dear, nak mintak tolong la. wawa join contest. mintak tolong LIKE gambar wawa ye. Thanksss sesangatttt...!!

memula kena LIKE page ni dulu :-

http://www.facebook.com/pages/Pameran-Pengantin-Malaysia-by-Urban-Vibe-Event/186380094723180?ref=ts

Kemudian Klik kat Link bawah ni and mohon tolong LIKE gambar wawa eh.
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=225495997478256&set=a.222353757792480.66820.186380094723180&type=1&theater

*Miss Syahnia* said...

SIS LYNN **,

~> pasti jmput akak ^__^

*Miss Syahnia* said...

NABILAH **,

~> tuptup dah ptghan tahun kan
aisshhh cept btl masa bjln.. ;)

*Miss Syahnia* said...

WAWA **,

~> yea, nanti cik ain LIKE
kamu yea..hrap bjaya!

saza said...

tup tup tup pejam celik je tu 10 bulan..cantek gak kaler merah+gold ni :)

UyaRayza said...

setuju sgt hehehe...my family setahun awal dh stat buat preparation yer..skang tggl 8 bulan tp byk mende dh setel..brg makin lame makin naik hrga..beli skang x la rugi heheh

HaNa Hani said...

pergh..jgn lupe jempot tau cik ain...
congrats
^_^

Aeen said...

10 bulan lagi tu x lame je lagi...pejam celik pejam celik tup2..da sampai waktunya...hehhe..

misscha said...

wah2 excited bunyi nyer...

nik rosmawati said...

wah..congrat dear..dah tak lama dah tu.10 bulan lagi.

Anak Wak Mail said...

10 bulan lagi..tak lama dah tu..
mesti prepare dari sekarang..

tak sabar nak tengok cik ain pakai kaler red n gold tu..mesti cantik..=)

♥ nana i am ♥ said...

10 bulan bukan laa masa yang panjang kan.gunakan masa yang ada ni sebaik baiknya yee :) seriously, gold+red=satu combination colour yang cantik dan unik.semoga ALLAH permudahkan semuanya tok ain yee :)

Cik Dayah said...

CIK AIN.. sy tak datang boleh x??

*Miss Syahnia* said...

UYARAYZA **,

~> prepre awl2 byk plihan
kita bole bt kan..
lbh relax kmudian hari ;)

*Miss Syahnia* said...

NANA **,

~> yuupp skejap je masa
tu bjln..
aminnn hrp dpmudahkn sgalnya
^__^

*Miss Syahnia* said...

CIK DAYAH **,

~> ulang balik!!!
siaplah kamu kalo tak dtg
siapa nk jd tkang
bagi bunga telor kat
tetamu..muahaha

NOOR FATIN said...

tahniah! rancang dgn sebaiknya tau ;D

iedaurora said...

kalo dah bertunang mmg org asik tanye bile nak majlis kawenyekan... tema red + gold unik la!

merahitujambu said...

tahniah!jangan lupa jemput ok...pemilihan warna yang bijak..suka sgt..nampak romantik dan menyerlah..sy setuju!

zOeY zAu YaH said...

wahhh nak kawen gak..berat tol jodoh saya nih haha..cntik lah tema red+gold! nampak mewah dn unik.

HonEyBuNNy said...

cantik la merah + gold...

xsabar la nak tgk raja sehari neh nanti....

betul tu..sekarang ne masa berlalu dgn pantas ja..pejam celik pejam celik dah 10 bulan kan..,heheh

amna said...

alhamdulillah...
tumpang gembira. warna tema pun comel jer ^^

semoga lancar semuanya. amenn~

Ain Zulaikha said...

bestnya dekat nak kahwin, ha ah 10 bulan tu kejap je sebab tu masa sesuai nak buat persiapan.. kalau benda tu salah ke ada problem ke masa tu jgk kena ubah sebab kahwin ni kalau silap sikit je susah kan.. btw jemput lah saya nanti eh :) insyAllah hehehe

khairunnisa ♥ said...

salam. yepp. masa berlalu dengan pantas ^_^ take your time. Insyallah dan moga majlis berjalan lancar nanti. btw, gold-red mmg cantik *angkat tangan* ^_^ tahniah miss syahnia ;)

ain nadzirah said...

wahhhhh dah nak kawen!! congrats!

semoge wedding tue nti sgt meriah and mengikut kehendak cik ain! ^^

TiKa LEh said...

wah, thniah..lagi 10bulan..prepare sikit2 dulu..

asfira aminuddin said...

wah babe bestnya nak kawin. congrats okay. semoga kekal hingga ke akhir hayat :)

Mama Gee said...

wahh red + gold mmg marbelesss lah dik...

pearl jade said...

waaa bestnyaa...congratz ya...
boleh hitung2 hr nk khwn
sye xleh hitung lg
calon pn xde..hehehe

nice color merah 2..weeee

sahromnasrudin said...

wah...boleh dtg kenduri awak kat assam jawa nie..tak la jauh sgt kan...roger2 anto kad ye :-)

p/s: wong jowo banjar???

YanaMIB said...

wee best kan nk kawen? hihi..pasni asek cite psl persiapan kawen je lah kan =)

♥♥Cikngah♥♥ said...

cik ain nk kawin bln 3.wah..dh nk kawin dia.so kali ni org len lak yg attend wedding ain

_YusT_ said...

Congrats on your wedding...finally..!

Insyallah, coming..

ibnubaba_04 said...

t anta kad jmputan kawen yee..heeee

Hanim Mahali said...

waaa... bestnya dia nak kawen tak lama lagi... nak kawen jugak!!!

Aifa Afiqah Sulaiman said...

nak jadi flower girl!! HAHA!

*Miss Syahnia* said...

SEMUA SAHABAT BLOGGER **,

~> tq u all, sgt hargai
sgala komen2 kamu semua

doakn wed cik ain bjln
lncar hendaknya..

jmput dtg nanti yea
wink ^__^*

d_LA said...

bestnye dia nak kawen..cantik gak warna red+gold tu..

Cik Dayah said...

makkaaiii.. cik dayah tukang bagi bunga telur je ke?? lepas habis kenduri yg bungkus jgn lupa lak....

*Miss Syahnia* said...

CIK DAYAH **,

~> byk lagi keje..nanti
ain bg list okey ;)
hihi

eh tang tapaw cm biasa
bt sprti umah sndiri
tak pyh malu2 sgan2 yea ^__^

nadia ar-rumaisha said...

Alhamdulillah....tahniah dear.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...