Thursday, 2 June 2011

Kepala bayi berkecai..apsal kejam sangat!

MAUT...mayat mangsa di tempat kejadian, malam kelmarin.


KUALA LUMPUR: Kekejaman jenayah buang bayi ibarat mencapai tahap kemuncak apabila seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditemui mati dengan kepala berkecai dipercayai akibat dicampak dari tingkat lima sebuah pangsapuri di Sentul Utara, di sini, jam 12 tengah malam kelmarin.  
berita lanjut disini :  Mymetro



adakah manusia yang membuang bayi ini tidak punyai perasaan atau separuh dirinya dirasuk syaitan hilang kewarasan? sehingga sanggup membuang bayi secara begini..gamaknya! walau kehadiran bayi ini tidak dirai letakkan saja dirumah kebajikan atau diberikan kepada pasangan2 yang memang memerlukan anak kecil itu..bukan dibuang, dicampak sesuka hati seperti anak patung!
ya..memang sungguh sukar ditafsirkan kelakuan ketidakprimanusiaan dizaman serba moden ini..


teringat keluhan beberapa kenalan yang sudah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan rezeki cahaya mata..seperti amat memahami perasaan mereka yang dilanda dilema mental dan fizikal..tekanan dirasa bila sudah lama berumahtangga orang sekeliling sibuk bertanya "eh takde isi lagi ker?".."anak sipolan tu baru berapa bulan kawin dah mengandung,yg ko ni dah lama kawin takde lagi ker?" itu lah ungkapan selalu pengadu meluahkan perasaanya..walau hanya senyuman diberi tapi cukup hatinya terluka terguris..

inikan pulak bila sudah diberi zuriat sesuka hati orang tidak bertanggungjawab membuangnya dengan begitu senang..tambahan dibunuh kejam sebegini.. 


sesiapa pun akan rasa geram dan marah bukan?
hanya mampu menggeleng kepala dengan kekejaman ini ;(




notasyahnia : seorang rakan ofismate cik ain sudah berkahwin 6 tahun lamanya tapi baru saja dikurniakan anak sulungnya 4 bulan yang lalu..syukur berkat kesabaran dan doanya pasti diperkenankan..cuma masanya cepat atau lambat sahaja..

40 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

sedih bace berita nie
klu xnak pon,jgnlah sanggup buat cm2...

d_tieah said...

Gila kan??? Buat bayi tu macam anak patung suka suka dia nak tikam!!! Kejam!!! Kalo tak nak,, kasi kat orang lah..


Entry Terbaru : Filem Mael Lambung Bakal Box Office

nabilah_2908 said...

sy pun geram bila baca berita ni...Ya Allah...tak rasa sakit ke masa melahirkan...lepas tu sewenang-wenangnya buang mcm tu je....mana la pergi akal fikiran dia yer...

moga dia segera di tangkap... :(

ok...pasal blogger in draft tu...

pergi pada dashboard..

scroll ke bawah..sampai jumpa TOOLS AND RESOURCES

kat situ akan nampak Blogger in Draft pada line ke 2...click saja..

done....(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGER VS BLOGGER IN DRAFT

*Miss Syahnia* said...

SIS EKIN **,

~> letakkan saje ditmpt
kbjikan kan..rmai yg nak
buat ank angkat..

NOOR FATIN said...

kalau ya pun xnak, bagi saja pada yg memerlukan.. kesian baby tu. dia tak bersalah.. xtau apa2..

Azree said...

:(

Terkesima mendengarkan berita ini,

Sesungguhnya perbuatan yang tidak baik adalah lebih elok dijauhi,

Kerana tidak mustahil perbuatan tidak baik itu akan menjadi lebih buruk dan berdosa.

Peringatan untuk diri sendiri juga kepada yang sudi agar memberi kesan dalam jiwa ini..

Cik Ezy said...

manusia xde otak..
geram betol..
sukati je maen campak2..
bayi 2 xb'slh pon..
kejam nye manusia..
hurmm..

redzwanie redzmann said...

manusia makin kejam n x de perikemanusiaan...
pndi buat dose beso...pndy bunting..
n lg pndy buang bby dgn cara kjam...xleyh trime!

Ayuraza said...

sedih sangat..sedangkan kita time bb kecik dulu nak pegang ubun2 pun takut...^^

chemay said...

kejam nya manusia rosak akhlak sekarang nie
:(

*Miss Syahnia* said...

TIEAH **,

~> bila suda khlangan
kwarasan mmg bgitu jdnya..

*Miss Syahnia* said...

NABILAH **,

~> tu lah mlihat ibu2 lain
sgguh sprti sakit sgt
walau kita blum mrasainya
inikn pula snang dbuang
camtu ;(


ohh cm gitu yea..thankss
nabilah..sgt mghargainya ^__^

*Miss Syahnia* said...

FATIN **,

~> byk tmpt plndngan
skang kan..

*Miss Syahnia* said...

AZREE **,

~> ya, bgitu lah hndaknya
jd pngjaran dan prngtan
kita semua..

*Miss Syahnia* said...

CIK EZY **,

~> sedey sgt mlihat
jasad bayi tu ;(

*Miss Syahnia* said...

REDZWANIE **,

~> Kejam sgt..bayi tu
tak tahu apa2 kan

BRO_MONDAY said...

miss syania : gempar wooo cite ni kuar kat berita malam tadi..pagi ni pakat beli paper metro kat cafe...sume nak tau kisah sebenar...member ai budak Sentol KL umah nye...dia pun terperanjat cite ni...ngeri la...apa xde langsung ke sifat perikemanusiaan....cuba kalo dia yam kena baling ke bawah camtu.....adesss...takut!!!

d_LA said...

mmg sedih sgt psl berita tu..mmg xde ati perut sape yg buat gitu kat baby..sedih sgt2 T___T

merahitujambu said...

ish..sampai macam tu sekali....uhuk..sedih sgt...sampai hati..

NM02 said...

singgah sini terus follow.jom tukar link. nnt serang balas yek.... hehehe

*Miss Syahnia* said...

BRO MONDAY **,

~> mlm td tak tgk berita
taw pun kat paper pg td..
huhh mmg kejam..lngsung
tiada blas kasihan ;(

NM02 said...

tq sudi follow kite balik...

*Miss Syahnia* said...

DLA & ATHIRAH **,

~> mmg sedih lg2 tgk
jasad bayi tu ~___~

wahida said...

mmg kuang hajar org ni!! sakit hati saya dibuatnya!!

zacky ~786~ said...

tu la psl.. tak tau laa .. depa ni da tak kenal apa tu dosa.. hurm..

aniswany said...

T__T sedey

khaifaiz said...

x tau nk kata apa.. tp itulah jiwa kesyaitanan

Naddia said...

kuajo btul sape wat nie!! trace la parents die. wat DNA test..aarrgg!! jgn lepaskn!!

misscha said...

sedeyla......

TiKa LEh said...

makin kejam skrg ni..suka hati je..baik dia tinglkn kat pusat kebajikan kalo xnk..

Dolly Fatt said...

dunia sekarang mmg mcm2..nafsu tinggi..bile buat pandai..tanggung xreti..yang jd mangsa baby y xsalah n xtow ape2 2..cian dye..

MataHati @ MH said...

inilah jadinya bila manusia dah tak berfikir dgn waras.. bayi x berdosa menjadi mangsa..

Amoi said...

orang dah kena rasuk dengan hantu begitu lah keadaannya :'(

teyn teyn said...

masih ada ibu yang kejam. kalo dh dirasuk , memang tak ingat hape.

Anak Wak Mail said...

memang kejam sangat..apalah dosa bayi tersebutkan..hmm..=(

Cik Bidadari said...

saya tak sngup bcastory even dlm new pun... sedih... bodoh betul... hati bebal...

HonEyBuNNy said...

gerammm btol la...sakit hati ila baca berita tentang neh...

dia baling bayi tu macam baling sampah ja kan...kejam btol lah...

Papa Mifz said...

kalo x nak anak tu pun jgn la di buang mcm tu kan....ishh kojam la...

YAYA AZURA said...

kak yaya tak mampu nak baca pasal berita nie..jus baca tajuk je :-(

Mamachia said...

mcm buang sampah, kalau buang letaklah kat tong sampah ada juga yg pungutt.... ni tak bagi peluang bayi tu hidup..kes paling kejam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...