Friday, 3 June 2011

Geletek tengok 'You Saka Pergi Jauh-Jauh'

Pecah perot gelak tonton drama komedi seram 'you saka pergi jauh-jauh' malam tadi menggantikan drama Mantera Anjasmoro di slot seram tv3..memang 1 jam dok tergelak manjang..hantu kelakar tambah watak pelakonya yg memang lawak..muahaha


Drama seram sebelum ni cik ain jarang layan sangat sebab hantu2nya nampak real *meremang bulu tengkuk*..sungguh tidak sesuai untuk tontonan orang seperti cik ain yang memang panakottt..huhu tapi nasib baik drama seram kali ni berbeza..banyak lawaknya dari takut..hantunya pun nampak sangat macam topeng..muahaha  apa pun memang best layan cite 'you saka pergi jauh-jauh' untuk menghiburkan hati ^__^*



 kepada peminat nabil RJ boleh 
jadi penonton setia drama ni yea :)


SINOPSIS
Nia, seorang setiausaha sebuah syarikat yang berjaya, percaya dia mempunyai penjaga keturunan yang merupakan seorang Puteri dari dunia halus bernama Puteri Jarum Permata. Nia perlukan kehadiran tuan puteri untuk melindunginya dari gangguan Gelam, saka yang mendampingi ibunya selama ini. Rosrita, ibu Nia sering nazak dan akan sihat semula. Walau nia sering menyeru tuan puteri agar datang, tuan puteri tidak pernah muncul malah obsesi Nia pada tuan puteri ditertawakan oleh orang-orang disekelilingnya.


sesiapa terlepas episod pertama 'you saka pergi jauh-jauh'
boleh tonton sambungan seterusnya pada 
setiap hari khamis, 9.30 malam di TV3




notasyahnia : tempahan baju KAFTAN KACUKAN cik ain untuk majlis kawin sepupu ahad ni dah siap..kenapa diberi nama KAFTAN KACUKAN? tunggu next entry! ok..selamat berhujung minggu suma ;)

34 comments:

Anak Wak Mail said...

haha..cite ni..semalam tengok..tapi mcm tak berapa lawaklah..ngantuk2 saya tengok..tapi ada jugak part lawak yang menggelikan hati..

owh..cik ain takut ek tengok cita hantu..hihihiihi..(mengilai macam hantu)

Zura said...

mmg gelak2 nengoknye...

d_tieah said...

Gggrrrrrrrrrrrrrrr.. Terlepas lah.. Tak tengok pun..


Entry Terbaru 1 : Maharaja Lawak Jambu ; Kumpulan Lawak 'Internasionale'
Entry Terbaru 2 : Filem Mael Lambung Bakal Box Office

♥ Kasut Pink ♥ said...

x sempat lg nak tgk mlm td sbb keje smpai kul 10. Nextweeklah..

Anak Wak Mail said...

cik ain sorry sibuk kat sini.opis saya block sb cik ain..hihi..

yeke..ade accident??bahaya betul..jalan tu memang kecik..banyak dah accident kat situ..hati2 memanadu..=)

NOOR FATIN said...

cite lawak tapi seram. haha tengok sikit2 je. xfokus sgt

Cik Bidadari said...

ya... ittew suka gak... weeeeeeeeeeeeee

merahitujambu said...

semalan nak tengok dh.tpi bila blk rumah x igt dh cite tu..uhuk..minggu depan pastikan tengok!!!

BRO_MONDAY said...

miss syania : cite ni klakar!!! ai bukak TV3 kejap² je time TV2 iklan...koh koh koh
sebab ai layan episod 8 malam tadi cite ni jam 9pm-10pm
http://bromondayslife.blogspot.com/2011/06/drama-pilihan-bro-monday.html

nabilah_2908 said...

cite ni lain kan..?

tgk juga semalam...lawak Nabil menjadi...tp kan...at the end...cite tu yg tgk sy....sy dh lelap...hehehe... ;P

JIVEBUMZ said...

la rugi tak tengok... mgu dpn lah

asfira aminuddin said...

best ke babe? i jarang ada masa nak layan TV. kat hostel i takde tv. tak bestnyaaa. teringin nk tgk since u kata best.

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

grr.. hihi

James Alexander said...

jgn takut tgk cite hantu... cite je pon...

ibnubaba_04 said...

best ke cite ni?? xde mase lagi nk tngok tv..hehe

Ain Zulaikha said...

ni cerita seram yang baru kat tv3 kan? T__T tak leh tgk .... wuwuuwuuwuw sedihhnyaaaa

khaifaiz said...

tak dpt tgk... sedey... TV tak beli lagi

ain nadzirah said...

wahh..mcm best jer drama you saka pergi jauh-jauh nie..nk tgk lah nti!!. hehe

iedaurora said...

paling kelakar mase kat kubo tu hu..hu..

YAYA AZURA said...

salam kenal...follow sini ..

best ye? yaya nak tengok tapi boleh terlena pulak depan tv ..

rara pinkmafia said...

heheheh tak tgk cite ni.hantu2 ni tak suke.

sahromnasrudin said...

tak sempat nk tgk..tv3 takde ulangan kan..tak mcm astro..alamak..rugilah jawabnya huhuhuhhh

♥e'in♥ said...

e'in xtgk ari tu.. khamis nie nk tgk laa..

aniswany said...

BEST ^_-

Mama Gee said...

tertengok gak...terus gelak2...hee hantu kelakar best gak

Mamachia said...

cam bagus pula..nak tengok lah..

saza said...

x penah tgk pon citer ni..tp, ttp ada unsur hantu ke ni??aishh..lemah kalo ada unsur2 hantu ni..hehe

wida said...

mmg kelakar cite ni..asyik gelak jer.

tq singgah blog sy

Imran nyambek said...

nabil ado.kene tengok ni

Raji and Yeen said...

wahhh Nabil blakon eh?
mcm best jer.. cter antu yg lawak ^^

d_LA said...

x pnh tgk lg..hehe..lawak eh cite ni

Akulah Pak Lan said...

Ni Drama klakar erk?
Tak sempat tgk lagi..dah lama tak tgk TV

*Miss Syahnia* said...

AKULAHPAKLAN **,

~> tgk ar klakar giler..huhu

KUREKURE COMEL said...

ni tgh tgk la cite ni...hahaha...
senak perut...mmg klakor....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...