Thursday, 9 June 2011

Model kaftan kacukan dan kenduri kawen ada kaitan!

Rindunya dengan kawan-kawan blog..baru 5 hari tidak post entry dan tidak blogwalking hidup sudah seperti kehilangan sebelah selipar..uwahuwahh hey masih ingat lagi tak tempahan baju kaftan untuk dipakaikan masa majlis wedding sepupu cik ain ahad lepas..walaupun ada bahagian baju yang kurang kemas dan tidak memuaskan..*mungkin akak tukang jahit tu buat last minute*..tsk tsk..nasib baik kakak cakap "eh..pakai je orang tak perasan lah" sebab kesuntukan masa nak repair pakai jugak lah :(


 ohh rendahnya cik ain..huhu

tak tahu lah nak bagi nama apa pada design baju cik ain nak kata kaftan takde rupa..kurung moden pun tak juga..baju kurung lagi lah takde rupa langsung ..cik ain gabungkan kaftan dan baju kurung moden camgini lah hasilnya..jadinya kaftan kacukan! bantai je..hihi korang kalau berkenan boleh bagi contoh buat baju raya yea ;)


teme kasih en.syah temankan sy p
kenduri kawen dan tengok movie
malamnya plak kene drive balik terengganu
*aiisshhh penatnya kan*


en.tunang,kakak,abang,ipar duai cik ain..
mak ayah sibuk mengemas..kiteorang sibuk berposing 


kita layan gambar pengantin pulak



 jangan ingat budak2 je..
mak dara n anak dara pun berebut gula2 jugak taw
*penuh beg tangan cik ain dengan gula2*


makanan beradab..woww terus rasa lapar


abang photographer membuat kerja
pengantin membuat adegan suap menyuap..


asal nak bergambar berdua je mesti ada yang kacau
aisshhh kacau daun betul lah ~_~


en.tunang dah keletihan..makwe dia tak tahu penat
asyik bergambar memanjang..haha



dan akhir sekali



tengoklah muka tembam kat bawah ni
tudung tu betul2 buat muka cik ain bolat cam oren
ggrrr 0__0*



okay majlis dah selesai nak gerak tengok movie karak




~> ulasan movie karak : biasa-biasa je!
tak seram langsung cuma banyak terkejut2
en.tunang sempat terlelap kejap..
nampak sangat citer tu tak best kan..hihi




notasyahnia : oyeahhh minggu depan en.tunang balik lagi..permohonan cuti diluluskan..minggu lepas nasib baik dapat off 3 hari..boleh lari balik selangor kejap..selangor-terengganu dah macam shah alam-seremban je rasanya..hahaha

39 comments:

d_tieah said...

Cantik baju kau.. Raya nanti nak buat jugak boleh? Hahaha.. Agak agak, tukang jahit ade tak buat silap jugak? Ngee :)

*Eh tengok movie pakai baju kurung??? Lawa ek.. Hahaha..

Entry Terbaru : Day 1 : 10 Things About You

misscha said...

wah style ape ni?

Syakiela said...

boleh tahan jgk style baju tue ainn,hehe...cantekkk...style kacukan nie,hehe

♥ Kasut Pink ♥ said...

comel ain, macam dress pon ade.. warna pon cantik..

EB said...

Baju tu nmpk style la.. Lain dr yg lain ek.. hehehe...

.:hana radzi:. said...

comey pe cik ain... :D

ch@ said...

comelnya ain. akak ingat yg ain pakai tu jubah, baru nak minta ain belikan. hahaha. tgk ain ni mcm tinggi je.

*Miss Syahnia* said...

TIEAH **,

~> hey bole2..kalo tkang jahit
tu pndai bt baju ni..hihi
tkang jhit pun same mnusia
kdg2 ada tsilapnya..huhu

eh tahu takpe..org dok pndang
nsb baik tak ramai org dlm
panggung tu..haha

*Miss Syahnia* said...

MISSCHA **,

~> style cacar marba..hihi

Mama Gee said...

lawaa baju tu...

karak ke apa ke..incik suami mmg tak minat...jenuhlah nk pujuk diat gk cerita melayu kat panggung..heee

*Miss Syahnia* said...

SIS KIELA **,

~> main taram je kak
tnjuk gambr suh buat camtu
berkacuk2 jdnya..haha

*Miss Syahnia* said...

SIS DEQ **,

~> warna ikut tema
warna peberet tu ;)

UyaRayza said...

cntiknye baju heheheh..

Mamachia said...

cantik baju..suka manik kat pinggang kalau buat kat tangan lagi lawakann..

sizuka[Izzati] said...

baju cantik!!

syAzAnA said...

memang jadi model betul. ehhe.

cantikk!

yekeh karak tak best? nasib baik tak tengokk!

jom tngok X-men review kat blog syaz. hhe.

eh. syaz folo taww!

nabilah_2908 said...

cantik la baju.... ;) fesyen baru..hehehe... :)

Ayuraza said...

canteekkkk baju..yeke karak tak bess..provok macam besss je..hehe

*Miss Syahnia* said...

MAMACHIA **,

~> kat tgk ain bt kedut2
so cm tak sesuai tmbh manik
kat tgn lgpun tak sempat..hihi

*Miss Syahnia* said...

SYAZANA **,

~> model tak btauliah
ain rasa cm tak best..
cm drama pun ada..huhu

HonEyBuNNy said...

adehhh..

cantiknya baju dia.....cantik sesangat...nak minta tailor ila design macam ne jugak la...hehe...curik fesyen lak ila..ehhe

Raji and Yeen said...

woahhhh baju kau mengalahkan pengantin weh.. hahaha igtkan kau kawen tdi xD
xpe lps ni turn kau lak

NOOR FATIN said...

berkenan sungguh la baju tu. cantik sgt2!! hehehe. lawa la warna purple kan :P

*Miss Syahnia* said...

ILA **,

~> mekacih dear..
boleh2 nanti suh tailor ila
bt cam gini erkk..tmbh manik2
msti cun sgt ila pakai ;)

Anak Wak Mail said...

cantiknya baju..boleh pinjam tak??haha..tak malunya saya..

mesti ain n tunang dah tak sabar dah pulak nak naim pelamin ni..hihihi

*Miss Syahnia* said...

RAJIANDYEEN **,

~> eh mana ada..biasa2 ar
ada yg lg glemer taw..haha

*Miss Syahnia* said...

SIS FATIN **,

~> dear, tmpah cepat
utk raya nanti..hihi

*Miss Syahnia* said...

ANKWAKMAIL **,

~> rasanya kita sama saiz kan
bole pnjam tp kene byr sewa
erkk..muahaha

sbr tak sbr lah..
takot adalah..haha

zOeY zAu YaH said...

sempat gi tgk movie lg tu? haha

amna said...

cantik baju tu. nampakkan cik ain yang ramping :) amcm karak ?? best x..

: husna : said...

wah..anda sangat comel :)

Bigdaddyz said...

wuiii glamm yer..

ain nadzirah said...

bestnye pergi kenduri kawen. Dah lame asenye x g kenduri..huhu..nak makan makanan kenduri..Heee~

cik ain cantek sangat!!

KUREKURE COMEL said...

cantik la baju tu...siyesss...hehehe..



comel je bakal pasangan pengantin ni...hehehe....



ramai ckp cite karak tak syok...

ibnubaba_04 said...

hoho..tinggi 140 ke??

merahitujambu said...

lama xmakan nasi minyak...xde jemputan orang kaiwn pon.=/

BRO_MONDAY said...

miss syania : cantek nye baju!!! ('',) best nye tengok oram kawen, rasa nak kawen lagi sekali lah...bukan kawen 1 lagi ok...maksud ai, ulangsemula kawen...koh koh koh

Hanim Mahali said...

baju tu chantek la... unik...
muka nampak lain... sebab mekap tu menampakkan lain kot... Hee

iedchan said...

betul cite karak tak sedap..hehe..alolo sweet nye kamu tangakp gambar...i folo u k dear..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...