Friday, 10 June 2011

Melawat baby junior JIVEBUMZ aka blogger

Malam tadi cik ain and the geng housemate ke rumah kak ila aka JIVEBUMZ selaku blogger yang tinggal di blok kuartes yang sama..cuma umah cik ain tinggi sedikit mencecah awan..hihihi bagaimana dari sahabat blogger boleh menjadi sahabat alam nyata? ada diceritakan disini..kak ila baru habis berpantang melahirkan puteri sulong yang diberi nama QALESYA IRDINA atau nama manjanya "esya bambam"   bambam tu cik ain yang bagi sebab baby esya belum sampai 3 bulan tapi sangat tembam tambah comel n rambut lebat pacak2..dah macam baby 5,6 bulan..cute sangat..geramm!




dari kiri kak bayah (roomate), jue, baby esya, cik ain

baby esya : kawan blog mama nak amik gambar
mesti nak masuk blog!
aunty ain : esya pandang kamera.. 
tu tuuu depan bukan tengok tv



baby esya : syakit lah badan esya aunty ain pegang camgini..
aunty ain : oh aunty ain dah lama tak pegang baby lah..kekok!



baby esya : hobi esya suka buat mulot muncung2 taw!
aunty ain : buat camna pun esya tetap comel bangat..
ikot aunty ain balik nak? 



baby esya : tak nak lah..malam2 kita kuat nyusu..
eh tepi2 esya nak mnggeliat ni!
aunty ain : nanti aunty ain belilah susu F&N,
eh bolatnya pipi esya nak gigit lah!



baby esya : esya bukan gula2 pop lah nak gigit2,
cakap ngan mama esya baru taw!
aunty ain : pipi esya gebu sangat..geram lah.. 



  baby esya : esya nak titon..ngatok sangat ni!
aunty ain : ala baru nak gomol2 esya bambam..
 kita ambil gambar berdua je..boleh tak?



baby esya : issshhh aunty ain ni kan..bergambo je
esya nak nyusu ni dah haus! 
*terus oh baby esya buat muka marah* hihi
aunty ain : alololo buat muka marah lagi comel..




yang paling istimewa baby esya ni
dia suka sangat tersenyum taw  ^___^*
geram je tengok!


asyik gomol dengan baby esya sampai lupa nak ambik gambar dengan mama dia..hihi terima kasih kak ila sudi terima kedatangan kami n ceritakan pengalaman akak bersalin..seram pun ada bila dengar pengalaman ibu2  disaat melahirkan..huhu kak ila memang best peramah sangat!..walau baru  sahaja dapat bersua berborak lelama malam tadi tapi kemesraan sudah seperti lama berkenalan ;P nanti jemput kak ila ngan baby esya datang umah bujang kami yang tak seberapa nak kemas tu yea..haha




notasyahnia : semalam cerita pasal orang kawin..harini pasal baby..ishh..isshhh perlu buat persediaan ni..haha *pang!

44 comments:

dilazfamily said...

comel yer baby tu..cepat2 cik ain kahwin nanti leh dapat baby. nak kahwin jangan lupa jemput tau

James Alexander said...

ye... bayi itu comel...


tapi serius sy katakan, sila amik kursus jaga bayi dulu ye... risau tgk leher bayi didukung oleh anda tadi...

Mamachia said...

pandai ain dukung baby..bole sdh jadi mama baby hehehee..

cita kahwin dan baby tu maknanya tak lamalah...jangan lupa jemput iya..

rizaros said...

waa best.. nnt about auni plak... haha..perasan :P

NOOR FATIN said...

comelnya. tembam!! eehehe.

awak pun cpat2 la kwin :P

Cik Ezy Comot said...

geram tgok baby tembam!
nk picit2 je pipi die..
haha

aTy _faRed~ said...

lwbat nyer rambut baby..!!!! :)

saza said...

oh maiiiiiii..omelnyaaaaaaaaaa :)

Redbloodsnow said...

ya ampunnn...bam bam nyaaa pp dia tuuuu/ gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

JIVEBUMZ said...

petang2 nie baru dapat terjah belog cik ain..

weee banyaknye gambo esya bambam... suka lak nengoknye..kreatip la cik ain nie siap ade dialog2 lagi ar.. suke bace.. sori yer kalo terkurang layanan malam tadi.. hopefully jgn serik dtg umah akak lagi..

n thanxs kasik adiah hamper tu!
nice to meet u :)
kiss n hug dpd esya bambam utk cik ain cyg..

Anak Wak Mail said...

comelnya baby tu..macam ain jugak..hehe..

wah bestnya dari alam maya ke alam nyata..bila kita berdua pulak eh?hahaha..

abglan said...

he he he ade tokoh bak kata org tua²

*Miss Syahnia* said...

SIS DILA **,

~> mmg comel sgt!
eh solan cepumas tu..
no komen..haha

pasti jmput kwn2 blog ;)

*Miss Syahnia* said...

JAMES **,

~> itu mmg perlu..
kursus jaga bayi!
kat mana yea???? hihi

Cik Dayah said...

wah tak lama lagi cik ain la pulak.....

*Miss Syahnia* said...

MAMACHIA **,

~> dah lama tak pgang
baby..kekok lah kak ~__~

insyallah..nanti ain send
wed card next year ok ;)

*Miss Syahnia* said...

DIKROS **,

~> orait about auni tggu
adik dtg umah akk nanti..
hihi

*Miss Syahnia* said...

SIS FATIN **,

~> kamu pun cpt2 gak taw
nanti bole dpt beby comel
cam esya ^__^

*Miss Syahnia* said...

CIK EZY **,

~> sama lah..rasa nk
cubit2 je..geram sgt.. ;)

*Miss Syahnia* said...

ATY FAREED,SIS SAZA,SIS ZIE **,

~> comel sgt kan..gerammm

*Miss Syahnia* said...

SIS ILA (JIVEBUMZ)

~> gambo esya suma tomey ;)
eh dah terbaik dah akk layan
kiteorg mlm td..hepy sgt dpt
jmpa akk n borak2 ngan mak akk
jugak..ramah!

wlcome dear..ala tak sebrapa
pun..hihi

wahhhhh esya kis aunty ain lah
kak plez kiss blik utk
esya bambam tu yea ^__^*

*Miss Syahnia* said...

ANAKWAKMAIL **,

~> yeker..hihi
bole ada rezeki kita bsua
plak yea..ala dekat je pun
kan.. ;)

HaNa Hani said...

tembam aiihh baby tuh
geram geram geram
>_<

nadia ar-rumaisha said...

seronok kan dari sahabat maya ke sahabat nyata.....

Papa Mifz said...

wah lebat rambut baby tu yer....

♥e'in♥ said...

comelnye baby tu.. akak bile g? hehehe..

Mutiara Bernilai said...

waahhh je|es!! kamu dapat pegang baby tu,,chume| sgt2,,huhu,,

nanti kamu dapat anak, mutiara nak dtg pu|ak umah kamu, b|ey tak?ahaha

mommylavender said...

salam petang~ mmg betul la...mmg bam2 bby tu...kiut miut

Shamsuddin Amin said...

cumil cumil...^^

chemay said...

comeynye babyyy eshaa..
geram nak cubitt

ABU said...

aku trsengih sengih tengok pic baby bambam..comel rambut pacak pacak...

mode: nak baby jugak..
mcm mana ni..tak kawin lagi :D

syAzAnA said...

awww. comel2. gerammmmm!

asfira aminuddin said...

i suka baby! hihi. comelnyaaaa! lama lagi nk tnggu tyme i dear! hikhik.

Imran nyambek said...

gud2 dah start training jaga budak.hehe

kiwi said...

ape la aunty ni beli nak beli susu f&n ka aesya..hihi..bestnya..mahu baby jgk ^^

d_LA said...

COMEY TOL LA BB TU..TEMBAM BETOL..

sahromnasrudin said...

comelnya..lebat betul la rambutnya huhuhuhhhh

nabilah_2908 said...

serononk nya bloggers dok dekat2... :)

comel je baby tu..geram..!! :)

Rose said...

alaa comey kan. ni cik Ain mesti x sabar nak ada baby jugak :P betul lah tu, buat persediaan lol

Ain, akak nak jemput sesiapa shj untuk join Giveaway sempena Launching Design Studio. Kat sini >> Custom Blog Design Giveaway :)

http://heartliciousdesign.blogspot.com/2011/06/launching-giveaway.html

Dengan nervousnya last skali buka jgk design shop. heehe.Orang mcm Ain la buat semangat :P :)

Terima kasih :) Mai la join, nothing to lose! :p

JIVEBUMZ said...

nie entry utk cik ain yer http://jivebumz.blogspot.com/2011/06/yea-yea-cik-ain-and-geng-datang.html

bantalbucuk said...

comelnya dia kak..!!! nama dia pon sedap..!! bambam..hehe

NUR AIN AZMAN said...

COMEL giler beby tu. geram tgk nyerrr :)

HonEyBuNNy said...

comeiiii..

suka tengok gelagat baby..

ehem3...xlama lagi la tu kan..heheh

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...