Tuesday, 14 June 2011

Terasa gegaran gempa bumi di SUK

Pagi tadi masuk ofis seperti biasa..dalam 8.30am baru nak melangkah ke toilet ofismate cik ain di tingkat 5 call "dik..ada rasa gegaran tak??" *suara cemas* cik ain cuba  berdiri tegak sebab nak rasa gegaran tu..memang sah terasa sangat gegaran! badan ke kiri kanan..rasa goyang..cam pening2..sedangkan ditingkat 5 boleh rasa gegar apantah lagi kiteorang yang kat tingkat 15 kan?..staff ofis sebelah dah kecoh2 suruh turun berkumpul kat lobi bawah bangunan..apa lagi cepat2 oh capai beg tangan..kunci kereta pastikan ada dalam beg tangan!..apa2 kes boleh terus zzzuuppp cabuttt lari..hihihi



semua kakitangan diarah untuk berkumpul di dataran SUK
teringat plak masa latihan kebakaran sekola dulu2..
seronok betul tak berlajar kan! haha



abang2 bomba datang untuk buat 
pemeriksaan kesalamatan bangunan

adalah dalam 1/2 jam kami menunggu didataran..huhu


selepas terima arahan bangunan dalam keadaan selamat kami semua balik ke pejabat masing2 dan memulakan tugas seperti biasa..lemau je rasanya..sehinggalah cik ain beli makanan di cafe dan makan di pejabat..anggaran 11.00am camgitu lah *terlupa nak tgk jam*..huhu baru sahaja selesai makan tetiba sorang akak ofismate menjerit "eh..ada gegar lagi lah..rasa tak!!!" cik ain yang masa tu tengah mencangkung menggodek cd dalam almari..da memang  rasa terhoyong hayang  n badan rasa bergoyang *sampai skang terasa je badan kekiri kekanan* huhu dan kami diarah turun untuk kali ke-2..



dapat tangkap gambar bangunan separuh je..
gayat lah dik noi!


kali ni berkumpul lebih lama sehinggalah semua kakitangan diarah untuk berkumpul mendengar pengumuman dari Dato'SUK..semua dah excited harap2 dapat cuti kecemasan half day..semua muka hapyy..sekali Dato' cakap "semua kakitangan boleh masuk semula ke pejabat jam 2.00pm!"  terus masing2 huhhh??? hampa! *lain kali jangan kuat berharap yea* ;)

tengok jam baru pukul 12.15 dan diberi arahan oleh pegawai bomba untuk tidak dibenarkan sesiapa pun masuk dalam bangunan sehinggalah 2.00pm..takkan nak terpacak lagi teruslah cik ain n the geng ofismate melangkah cuci mata kat plaza alam sentral *dapatlah isi perut makan aiskrim McD dan pepsi KFC* sampailah pukul 2.00 petang balik semula ke ofis..




notasyahnia : sampai sekarang cik ain masih belum dapat kepastian dimana tempat yang dilanda gempa bumi tu..katanya di Indonesia..tunggu saja berita malam ni..dan begitulah kejadian bencana alam tiada siapa yang dapat mengetahuinya bila dan dimana? mohon negara kita akan sentiasa dalam perlindungan-Nya..aminnnn

30 comments:

d_tieah said...

Wah.. Tadi odw balik umah mmg dengar berita pasal ni.. Gegaran terasa kat N.9, KL, Putrajaya.. Kalau tak silap berlaku kat Sumatera Indonesia.. Tadi baca blog sape ntah tak ingat kat KKM Putrajaya pun sama.. Alami gegaran.. Ngee :)

*Nak cuti je kau ni.. Tapi memang best pun kan..

*Miss Syahnia* said...

TIEAH **,

~> tu lah ada kwn2 ckp kat sumatera..masuk opis keje plak melambak mmg tak smpat nk tgk berita..huhu rasanya ni mmg kuat
lah gegaranya..2x plak tu
seramm je rasanya..dah lah
bangunan suk tu atas bukit..

eh sape tak suka dpt coti
free..hihi *tp susah nk dpt*
haha

bantalbucuk said...

kak..dok kat atas jalan poin gayat ke..? hehe..ish...sampi ke sana gegaran dia ek..pe tah lagi yang kat sumatera..huhu

James Alexander said...

ok...

gegaran ade...

tapi x dpt cuti...

mcm sy gak...

sgt x best...

HaNa Hani said...

pergh...scry je aiihhh dgaq...
dari mane dtg gempa plak neyh
memg kne tgk berita betoii
^_^

Cik Ezy said...

nsb baek selamat..
kat mane gempa bumi sbnrnye gempa bumi ek?
huhhu

dilazfamily said...

seram dgr gegaran nie.takut.moga2 negara kite selamat kan dari bencana nie. mari sama2 kite berdoa kepada ALLAH

bujal X said...

kawan saya kat PTG cakap sampai PC dia bergerak sendiri~he~~berapa jam duduk kat luar?he~~

ch@ said...

akak pernah pergi buat kerja kat bangunan SUK ni. zaman study dulu2la. hehe.

akak pun rasa gegar, akak ingat perasaan akak je, rupanya kawan sebelah akak pun rasa. orang2 tgh miting pun rasa juga. rasa je tapiii tak lari keluar pun. muka masing2 mcm takde perasaan je.

Cik Shiqa said...

syukur la ain xde pape...

Bigdaddyz said...

itu baru 5 ke 10 saat jer...semua cabut turun....hehe

NOOR FATIN said...

kat tganu xrasa gegaran.. moga2 tak jadi apa2. jaga diri baik2 k :)

Anak Wak Mail said...

ingat dekat Putrajay je rasa gegaran ni..kat shah alam pon sama..

harap2 xde pape berlaku..=)

asfira aminuddin said...

wah smpai camtu skali eh. kat gombak tak terasa gegaran. semoga kita semua dilindungi oleh-NYA. amin.

kasutmerah said...

lari menyelamatkan diri dikk.. jangan lupa bawak kunci keta.. kena lari jauh sikit.. sampai ke shopping complex.. hehehe..

merahitujambu said...

sy pon trasa..tapi x de la sampai turun bangunan..masih lagi dlm office..tengok berita ada bangunan yang retak eh..bahaya kan..

ibnubaba_04 said...

alhamdulillah..tidak ade lagi gempa bumi kat negara kita..sekadar gegaran..doakan kita di jauhkan dari bala bencana

HonEyBuNNy said...

ya....tempat kita cuma rasa gegaran kan..

semoga Malaysia aman dan selamat hendaknya....amin..

khaifaiz said...

kuat juga yer gegarannya

sahromnasrudin said...

ada jumpa tan sri khalid ibrahim ke??? dia mesti relax orgnya kan

chemay said...

syukur tak jadi apa2
:)

Mamachia said...

menakutkan juga iya kerja kat bangunan tinggi2 ni..

kiwi said...

ni gempa bumi kt endon kn..Alhamdulillah..nasib baik x de pape ^^

Far8 budak baik said...

tahu takpe..tmpt kitaorg pun sama..
dah ar terkejut nye psl.sampai jatuh dari katil..pastu keluar dari bilik lari dgn selimut..bantal tingal..
grrrrrr haha

Papa Mifz said...

papa mifz x rasa lak...mungkin ada certain tpt je kot yg rasa...

♥e'in♥ said...

wah.. kat sane terasa ek.. sib bek kat jb tade pape..

Imran nyambek said...

takut.

MataHati @ MH said...

kat tempat sya tak terasa pulak gegaran ni..
sebelah pantai barat jer yg terasa

JIVEBUMZ said...

akak time gegaran tu ngah tido lena langsung tak sedar hihi

*Miss Syahnia* said...

SIS ILA **,

~> tgh tido mmg tak rasa kak
sedap tu tido..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...