Monday, 1 October 2012

Sujud syukur! hadirnya permata hati twin A + twin B

Dari hari sabtu lepas sehingga sekarang..ain masih lagi dalam keadaan terkejut..tidak disangka..excited..teruja..tak tahu nak gambarkan perasaan bakal seorang ibu..cewaahh! kebetulan en.suami balik..kunun-kunun nak shopping n cuci2 mata barang baby..yela anak pertama mesti semua nak kene beli baru kan..untuk lebih tidak kelam kabut kami rancang nak start beli awal walaupun ain masih mengandung 6bulan..ok lah kann..kalau 3 bulan dah beli..uwahh itu agak keterujaan namanya..hehe

Tapi lastnya hanya beli sarung tangan/kaki n barut 4 helai..en.suami " hai kata nak beli barang baby tapi ni je beli?" buat muka tak puas hati sebab sebelum ni bukan main merengek2 si isteri suruh suami balik jauh2 untuk shopping excited barang baby..huhu si isteri "ermm susahlah tak tahu jantina..kalo bole nak tahu jantina dulu..baru best shopping" memang ain geramm tengok baju baby yg warna pink2..sebab excited lebih ke arah baby girl... >__<

Maka, keesokan harinya selaku hari sabtu lepas..kami bercadang nak ke klinik pakar wanita tak jauh dari rumah mak ain untuk tahu jantina baby..sebulan yang lalu pergi scan kat klinik biasa..Dr.tu cam tak tahu nak tgk jantina baby cuma check ukuran kepala dengan kaki baby je.. ;( 

Awal2 pagi hubby dah sibuk ajak p scan..sampai klinik, nama dipanggil masuk dalam bilik rawatan..cam biasalah sesi temuramah bagai..pastu tiba masa untuk discan..mulanya Dr.pompuan india, sambil scan dia cakaplah "ha ni kepala baby pertama..bla..bla..twin..bla..bla"...tapi ntah kenapa masa tu ain cam berkhayal..sebab ingat memang baby dalam perot ada sorang..selamber je lah kan..Dr.tu pun bajet memang si ibu dah tahu baby twin agaknya..hubby pun selamber tengok skrin..dua2 cam mamai2..hehe  Dr. pun cuma tengok kepala baby..pastu terus dia panggil Dr.pakar bab scan baby untuk lebih detail..



Datanglah Dr.pompuan cina..dia  terus scan n cakap "ni kepala baby twin A..pastu ni twin B" kali ni dengar terus ain tersentakkk..seperti tiba2 terasa ada tapak tangan besar melekat di pipi "eh kembar ke?" Dr.cina "eh u tak tahu ker?" baguslah dua2 tanya soalan kan..hehe Dr. tu pun terkejut sebab ingat kami memang dah tahu twins.. terus ain panggil hubby.."awak..kembarrrr..ada dua..awak nak sgt kembar kan" masa tu ain memang cam nak nangis je tapi takbole nangis..en.suami terus dok dekat2 depan skrin scan nak tengok anak kembar dia..memang nampak berubah muka en.suami..terkejut sangat barangkali..hihi macam tak percaya yang kami akan jadi mama n papa untuk anak twin =) lepas sesi drama terkejut, Dr. pun terus scan dari kepala, jantung, kaki, tgn n jantina baby twin..semua ok!

Alhamdulillah..syukur..syukur..Allah bagi sekali dua..keduanya kongsi 1 uri tapi dalam kantung yang berbeza..kembar seiraslah anak-anak mama..patutlah berat badan naik mendadak..sebulan naik 4kg..lapar memanjang..jantina baby pun sudah diketahui..betul lah naluri seorang ibu..lepas ni boleh beli gaun pink tomey2 untuk anak kembar mama! =)) kesian papa takde geng nak tengok bola..sebab baby twin kene tolong mama memasak..hehe


ohh twin girls! tomeynyaaa




Nota Syahnia : Minggu ni sudah masuk ke 25week..6 bulan pregnant baru tahu kembar..siapa yg tak terkejut kan! memang harus buat persiapan awal dan persediaan dari mental n fizikal..mohon sangat2 anak2 twin mama baik2 dan senang dijaga..sebab papa dok jauh.. ;)) doakan ain n baby twin selamat dan sihat yea..

18 comments:

InaAchik said...

Alhamdulillah...
semoga dipermudahkan segalanya oleh Allah... n semoga baby twin sht2 dlm perut mama nyer... :)

Aishah Shahuddin said...

Alhamdulillah syukur. Bestnya dpt twin ;) take care ok

sherotpetot said...

Nak skinny jeans worth RM150, jom join contest
http://bawalbiru.blogspot.com/2012/10/tag-like-contest.html

FirZie83 said...

Tahniah ain bakal dpt baby kembar...akak pun suka kembar tapi nak dpt sorang pun x dpt2..ate cane tu...???hihi..ain take care ye dik...

Dawia HP ❤ said...

kite pun tumpang heppi untk awk ain :)

jaga diri baik2, dan tak sabar nk tgk baby² yg bakal kluar ke dunia tak lama lgi..hikhik

Aeen said...

Tahniah ain..bakal dpt baby twin....semoga segalanya dipermudahkan....jage diri baik2 yeh.

Lynn Hamzah said...

tahniah dik...semoga semuanya dipermudahkan...due ain berapa hb yer? akak baru 24 minggu nie...

dakcik said...

bestnya! tahniah..=)

miZz_nizZ said...

alhmdulillah..hope smuanya lncar pjlnn kndungn ni..hee.sukela dgr org dpt twin.nk jgk nnt!hee

kasutmerah said...

waahhh.. tahniah cik ain.. bestnyaa la. lama tak jumpa ain. nanti akak pegi jais nak jumpa ain.tungguuu ye.. ;)

JIVEBUMZ said...

wow hebat! sekali dapat dua tu!! yeayyyy bestnya boleh geng dengan esya dan sara hehe

tahniahhhh ain kene buat persiapan awal2 nie kerana bukannya sorg tapi dua kot hehehe

akak kt umah nie sdg berpantang :)

Mummy Chenta said...

alhamdulillah tahniah ea..
bestnya dpt twins..
moga sihat sehingga melahirkan..amin

dilazfamily said...

Tahniah Ain. Mesti seronok dapat baby twin ni.Take care tau

Shiqa Nawar said...

tahniah Ain.. best nye dapat twin.. bila la akak dapat 2 lines & dapat twin macam ain.hehehe

eila fazdli said...

sronok nyer dpt baby kembar... congrate n take care.....

laracintahatiku.blogspot.com

Mama Qist said...

6 bulan baru tahu twin ke.? Check up sebelum tu x nampak ke? Huhu syok baca citer awak.. Betul ke naluri ibu selalu betul? Sbb apa tau.. Sbb doc pun nmpk scan sy ada dua tali psat satu baby ms 8 mnggu, x sbr tgu nxt ck up.. Tapi naluri ibu kata ya.. Cuma risau hanya harapan, nanti kecewa..huhu..

:: Mrs.SyahNia :: said...

MAMA QIST ~>

Scan 1 bulan, nmpak sketul drh je, pastu 4 bulan scan nmpak 1 baby, pastu 6 bulan scan baru nmpk twins..
checkup klinik check jntung baby pun jumpa 1 degupan..mybe perut ain kecik tak nmpk cam pregnant twins

Unknown said...

Hopefully kisah sy mcm awak jugak.. naluri kuat kata kembar. Tp dh scan 20w4d cuma npk 1 baby. Alahan luarbiasa bg ibu yg dh besa pregy 3x 😂 tambah pulak dr week 14 dh mula rasa pergerakan bb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...