Monday, 8 July 2013

Review WareHouse My Dear!


Meh nak review pasal warehouse My Dear..entry promote yang ain sibuk cakap nak p jugak kan.. memang dah cakap awal-awal dengan en.suami nak p warehouse tu sebab nak beli walker dengan car seat..kawan hubby dah mesej bagitahu seluk beluk jalan yang perlu dilalui untuk sampai ke My Dear ..maklum kami laki bini memang tak tahu jalan kesana..kesiann kan -___-"

Gerak dari rumah dalam kul 11.30 pagi..sampai lebih kurang 1 jam..kami pergi bertiga, bawa adik, kakak tinggal sebab dia tidur..adik cam tahu makpak dia nak keluar bukan main tahan mata takmo tidur..lagipun nak beli barang je pun susah plak bawa budak kecik kan..kalau sorang ok takpe mama bawa..ringan beban nenek jaga kakak sorang.. ;))

Disebabkan  hari pertama sale, excited sangat! Haha kami dah terpacak depan kedai, orang tidaklah ramai sangat sebab hari khamis waktu bekerja..selesa lah sikit nak tengok-tengok barang..ain memang suka kalau berjalan atau menshopping time orang lain tengah kerja..ooppss ain awal2 dah mohon cuti taw..huhu cuma hari pertama banyak barang cam stroller, walker yang diorang baru nak bawa keluar dari stor..sedang elok lah siapa yang pergi hari ke-2, ke-3..kalau hari hujung-hujung mungkin banyak barang dah habis pulak..harganya boleh tahan..kene pandai pilih..tapi kebanyakan 50 %..

Cara pembelian, korang tengok-tengok barang dulu kat showroom..agak berkenan panggil promoter yang ada, nanti promoter akan bagi resit siap tulis no.kod barang korang nak..p bayar kat kaunter..lepastu bawa resit ke kaunter bahagian sebelah untuk amik barang plak..fresshh dari kotak..tapi puas hati check dulu takut manalah tahu ada rosak terpatah ke apa..tak kuasa mak nak patah balik mintak ganti lain.. ;(

Kunun nak beli stroller twin side by side tapi takde yang murah..adapun RM 400++..ermmm cancel plan..lastnya beli apa yang dihajati sahaja.. ;) Sejam setengah pusing-pusing tengok barang kat My Dear, papa dah bagi sound.."cepatlah perut dah lapolah!"..terusss berdesuppp..makan kat Alam Sentral, Shah Alam..bukan main jauh cari makan ..hee



Walker untuk si kembar
papa kata beli sama je, senang tak gaduh2!

Harga asal RM 250.++ after sale RM 135.90 
untuk 1 walker


Amboi lah adik kemain suka dapat kerusi baru

Harga asal RM 250.++ after sale RM 150.00

ini ain beli 1, sorang pegang sorang letak dalam car seat
kereta kecik memang tak muatlah nak sumbat sekali dua kan..huhu



Sekarang camgini lah aksinya kalau keluar naik kereta

sorang duk dalam car seat, sorang mama pangku
yang kakak sangat baik..bagi puting tengok-tengok dia dah terlentok tidur sendiri dalam car seat
 taknak diorang boring dok dlm car seat, mama belikan mainan gantung2..hehe




Nota Syahnia : Jumaat lepas menshopping di Mother & Baby Kids Expo kat Stadium Tertutup Melawati, Seksyen 13, Shah Alam..sempat rembat baju 6 helai, topi dengan pampers Drypers offer 4 bungkus RM 118.00..juling-juling mata mak nya kalau ada Expo baby taw! heh papa selalu suka geleng-geleng kepala..ggrrr

12 comments:

eMMe said...

Salam SyahNia.. name anak kite lebih kurang dekat2 bunyinye.. hehe.. untung la... dpt kembar ni, Alhamdulillah.. rezeki Allah Taala, bajet kembar la kan.. dah wat persiapan raya ke?

Mizz ErMa said...

wah, penuh satu keta..hehe nanti review la expo kat shah alam tu pulak yer..sy x p pon..plan mmg nak p tapi entah macam mana last min x jd sbb ada hal..

MrS. F!zA said...

sukanya sy tgk kembar.. membesar bersama2.. jenuh jgk kan kalo kembar semua nkkena beli serba dua dlm satu masa..hehe

:: Mrs.SyahNia :: said...

EMME,

~> syukur sis, anugerah Allah kan..yg best, opismate pun berdoa nk dpt kembar gak..hihi

persiapan raya..baru beli baju utk kembar sehelai..bajet double lah suma kan..

:: Mrs.SyahNia :: said...

ERMA,

~> 3 brg je dah penuh 1 kereta, nsb baik tak angkut brg lain..kalo jenuh gak..hikhik

alo expo kat stadium tu biasa2 je..cuma boleh tahan murah harganya ;) takpe2 pasni dah mama mmg akan alert expo2 baby ni..hihi

:: Mrs.SyahNia :: said...

FIZA,

~> yupp btl sis, suma mesti double..kalo beli 1, kesian dgn sorg lg..perhatian juga kene sama rata suma ;)

eMMe said...

Ain, twin akak dah 7 bulan 1 minggu... demam byk kali dah.. ada skali demam mase cucuk 2 bulan ke 3 bulan... cucuk pas tu tak demam dah, akak letak vick pas twin kene cucuk, org ckp takleh letak vicks, tapi sebab akak ade mentor, my kakak ipar, so, banyak rujuk kat dia, hehehe.. demam masuk taska 1, now taska 2 baru 5 hari kat taska kt dgn opis juga...sebab aircond n jangkit pun yea juga... skrg ni dah kene nappy rash, sian lak... asyik la melalak je... pastu dah reti ngamuk2 lak tu..huhuhuh...sabar je la kerenah twin...

Izan Ishak said...

wahhh... cantiknya walker twins! warna warni... ceria sesangat. ada anak kembar ni kalau boleh semuanya mesti nak sama kan.

dulu k.izan pun sama tau ain. cuma skrg ni kembar dah besar, dorang pun dah tak kisah sgt kalau ummi ayah belikan tak sama esp kasut, baju, beg. bila pakai baju pun pilih sendiri. tapi kalau kat mana2 tu org masih cam yg dorang ni kembar....

Khai♥Rin : anies said...

alolololo tomei nyer bla dua2 ddk dlm walker

QA's ~ mamapapa said...

huwaaaaaa!!!!dah lama x pegi mydear warehouse sale :(

Mizz ErMa said...

0o, yeke..tau xpe, bila da ade baby nie mmg akan alert la dengan expo2 bagai nih..hik3,

Masya said...

kalau ada anak kecik ni mmg rambang mata.. pantang sale brg baby mesti nak pg hihihihi ... cantiklah walker kembar tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...