Thursday, 31 October 2013

Qaireen Qairina : 10 Bulan sudah!

Sejak ada anak..tak tahu nak cerita pasal apa kalau tak selain daripada ANAK..ANAK dan ANAK..hihi kunun nak update setiap bulan perkembangan anak..tapi disebabkan onn off jadi blogger, maka terabailah segala update.. -___-" haihhlah omak! 

Tuptup..dah 10 bulan si kecik berdua tu..alhamdulillah skang kakak Qaireen dah boleh jalan berpaut..adik Qairina pun sama..Jumaat lepas, kakak baru pandai merangkak, kelmarin adik plak ikut merangkak..nama pun kembar..masing2 bersaing errkk..tapi bab gigi kakak kalah sebab adik dah tumbuh sebatang! dan tengah tumbuh lagi 2 batang..takpe, walau kakak takde gigi lagi tapi kakak tetap juara mengunyah..hehe

Sekarang pun pandai main berdua..kemana saje pasti nak berdua..kakak ke sana, adik pun ke sana, kakak ke sini adik pun ikut kesini..lepastu taw2 sorang melalak terlentang..kene tolak dengan kembarnya! huhu hobinya suka berebut2 barang..berebut2 gak nak tido dengan mama..sebelum ni sorang tidur dalam katil baby dan sorang lagi tidur dengan ain dikatil tapi skang siapa yang tidur dalam katil baby akan menangis tengah malam, kalau amik bawa tidur sebelah ain terus senyap..fine, fine suma nak tidur dengan mama..jadinya sekarang tidur bertiga dikatil quen..harus mak tidur dihujung2 tanduk katil sajo..takpelah nak!! >__< 



hai uncleaunty!!!
ini pic paling terbaru dikala usia kami 10 bulan!
kami tetap mantain slim cam mama 
walau kami perhabis bubur nasi 1 mangkuk
janji kami happy..happy..dan happy, peace yoww :))



10 bulan ni, si kembar sudah pandai sebut perkataan "MA..MAM..MAM" atau "MAA'EEMM" tanda nak mintak makan..bila kenyang senyum kemain sampai telinga dak kecik ni taw dan pandai sebut "MA..MA" bila nampak mama atau nak ikut maknya..kalau ain buat selamber buat2 tak tahu..memasing jerit "MAA..MAAAAA!!!" kadang-kadang je diorang akan sebut "PAA..PAA" itupun kalau diajar menyebut perkataan PAPA..jadi papa jgn jeless ok! hikhikk




Nota Syahnia : Terasa lega bila batuk & selsema anak dah baik..bulan lepas bergilir batuk & selsema dua beradik kembar ni..habis ubat klinik swasta masih tak baik walau sudah hampir 2 minggu..akhirnya bawa ke klinik kesihatan kerajaan..bagi makan ubatnya..alhamdulillah dalam 3, 4 hari terus semakin kurang dan pulih sepenuhnya..syukur! risau betul kalau anak demam, batuk atau selsema..sebabnya si kembar bukan main TAKUT MAKAN UBAT..ntah ikut sape tak tahulah.. ;)) heeee

8 comments:

Cik Puan Rara said...

lahaiii.omei nya~ eh twin eh.bestnyaaaa~ hehehe

ch@ said...

Anak comel, mak pun comel. Update la Ain, suka nak bc progress anak kembar ni. Akak xde kembar cuma nmpk je mcm ada kembar. Dah melasak dah meligat.

eMMe said...

wah..tgk tu..bijaknya... dah 10 bulan ek, twin kite beza sbulan la Ain... my twin skrg ni tak sihat.. batuk n selesema dia tak kurang lagik, hari ni hari ke-2 pas amik ubat kat klinik pakar kanak2 annur, harap2 sihat InshaAllah...

:: Mrs.SyahNia :: said...

KAK CH@ ~> baiklah kak..akan slalu ain update selepas ni yea ;)) hihi
__________________________________

KAK EMME ~> skang mmg musim batuk n selsema agaknya kan..haritu dr. ada ckp kalo tak baik2 jugak suruh bw jumpa pakar..tp alhamdulillah lepas amik ubat klnik gov, dah makin sihat..moga twins akak jugak akan kembali sihat yea..aminn

eMMe said...

Ain, akak dah gi gomen... pas tu batuk 2nd twin makin teruk, tu yg refer pakar kanak2 tu.. smalam gi, Alhamdulillah pas repeat NeB, nampak okey dah... now 1st twin lak cam nak dpt batuk... tapi dah pesan dah kat cikgu taska kasi 1 kali pas makan.. malam kang akak lak bg, 2 kali sehari kan...

♥ ROS ♥ said...

alhamdulillah... doakan humaira jgak yea bg cpt jalan mcm twin.. comel diorg :)

♥ nana i am ♥ said...

Selalu tengok Ain dengan kakak adik kembar ni dekat facebook..super comel! :) kejap je masa berlalu kan..dah 10bulan..moga anak anak Ain plus Ain sentiasa sihat ye :)

Masya said...

Geyamnya tgk kembar ni.. Doakan akak eh amik aura positif ain kot dapat kembar perempuan pulak bestnya... Hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...