Tuesday, 28 January 2014

1st Birthday Qaireen Qairina : Hello Kitty Theme!

Alhamdulillah..ahad lepas bersamaan 26 Jan 2014..selesai majlis Ulangtahun kelahiran yang pertama untuk si kembar walau usianya telah menjangkau 1 tahun 1 bulan!..terlewat sebulan sebab nak tunggu papa dapat cuti..bila papa dapat cuti lelama..macam2 programlah mama kasi bikin..hihi

Tema majlis memang telah dirancang awal iaitu sebulan sebelum majlis..anak punya hari lahir sudah tentu mamanya yang excited terlebih! nak tema bagai kan..kaum ibu memang lebih prihatin kpd anak2 yea tuan2 puan2..hehe

Tema yang telah dipilih adalah

HeLLo KiTTy

sebab apa Hello Kitty..sebab ianya seekor kucing yang comel! erkk


 Qaireen Qairina Is One



 Candy Buffet Hello Kitty


Kesemua adalah hasil tangan ain sendiri..jenuh jugak nak membuat bunga kipas tu..dengan si kembar dok mengacau nak tolong juga tapi buat sepah je lebih pun..huhu gambar Hello Kitty suma search je dalam internet..taip Hello Kitty..ha amik ko..melambak2 gambar kucing comel tu keluar..copy paste edit2 ikut selera rasa dan print ikut saiz yang dikehendaki..potong, tampal..selesai! senangkan..hehe cuma perlu kreatif cikit lah kot nak deko2 gaya camana..perkataan pulak, ain taip kat komputer huruf besar2 lepastu tekap pada manila kad, gunting dan gantung kat tali pakai salortape..



Deko by mama ain ;))

 
Mula-mula pening jugak..mana nak carik bekas untuk isi candy2 tu suma..malas plak nak membazir beli yang baru semata nak pakai sekejap je kan!..lastnya terpikir plak baik aku pakai balang2 kuih omak aku je..jimat pun jimat..hikhik pastu lilit reben kat sekeliling balang dan tampal name tag candy..design tupun search dlm tenet n edit tulis nama-nama candy..selesai! ooppss gula, coklat, icepop bagai tu beli sahaja lah kat kedai jual jajan yea..tak kuasa ahkak nak buat sendiri..hoo

Patung Hello Kitty tu pun kebetulan terjumpa kat kedai RM2.00..beli 2 patung baru RM4.00..buat tambah2 aksesorrie..nak letak patung Hello Kitty yang besar gedabak kang tak muat plak meja..hehe


Kek berbentuk huruf 1 melambangkan ulangtahun kelahiran si kembar 1 tahun

Nampaknya kek ni sahaja yang ain tempah kat kedai..bab membuat kek ain masih gagal..hehe..belek2 album contoh kek..tengok2 berkenan yang ini cuma suruh amoi tu tukarkan kepada patung Hello Kitty..nasib baik ada banyak stok Hello Kitty..kalau tak, tak tahu mana nak cekau dah..huhu



Goodies bag untuk para tetamu dewasa

Paper bag , ain buat 50 bag khas untuk tetamu dewasa..paper bag beli kat kedai hardware dalam RM5.00 kot lupa plak harganya..huhu isi dalamnya ada 100 keping..tapi paper bag ni tak bertapak so, jenuhlah ain melipat buat tapak tang bawahnya tu..gigih woo..design label Hello Kitty, print dan tampal kat paper bag n lubangkan belah atas n ikat pakai reben..siap! isi dalamnya plak ada keropok ikan (suruh suami beli kat pasar payang,teganu), kek apollo dan jelly..
50 bag lagi untuk tetamu cilik tapi ain pakai beg plastik corak kartun2 je (tak sempat nak amik gambar) isi dalamnya keropok cheese, marsmallow, gula2, lolipop, jelly, wafer stick n 1 botol baloon buih..habis laku semua.. ;))




dan
akhir sekali
sebagai penamat



taraaaaaa........

_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_


Pergghhhh best betul bila habis suma laris..inilah namanya budak2 kan..hihi
pandai bebudak ni taw yang lain habis..yang apam taknak plak dihabiskanya.. -___-"




Nota Syahnia : Cam best plak deko-deko Candy Buffet ni..cam jiwa ain plak rasanya..boleh buat bisnes ni..kihkihhh..ohh untuk cerita sepanjang majlis sambung nanti yea..nak design label candy buffet untuk Birthday Party anak buah adik iparnya..hehe

3 comments:

Aeen said...

wahhhh....sangat creative la ain....suka tengok...:)

Dawia ♥ said...

Assalamualaikum...
ain..lamanya tak bertanya khabar..sihat? :)

pandainya ain deko candy buffet nie...

dan untuk twins..Happy belated bufday dari auntie wieya..

p/s : Banyak hadiah tertangguh nie T_T maafkan kite ain..dan baby twin ye..

much love dari wia ;)

eMMe said...

wow kek twin cantik... sedap tu.. kalo laris, order kat ner, nak wat utk busday twin turn 2.. InshaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...