Monday, 3 February 2014

1st Birthday Qaireen Qairina : Potong Kek!


Pada awalnya ain n suami cadang nak buat majlis besday anak kecil2 je..tapi bila akhirnya jemput sana, jemput sini eh jadi cam ramai plak..so, makanan suma pun kenelah sediakan lebih..cakap dengan hubby "tahun pertama besday anak..kenelah sambut meriah2" hihi suami plak "yelah tu..tahun ke2,ke3 sama jugak" haha suami redha! ngehhh

Majlis dalam kul 2.00 pm..pungpangpungpang start dalam kul 3.00pm..dimulakan dengan bacaan doa dari en.suami..lepastu jemput semua tetamu menikmati juadah yang disediakan..


 Si gagah perkasaku membaca doa..sejuk hati isteri ;))


family, saudara mara, sahabat n jiran tetangga memeriahkan majlis

antara menu yang ada nasi beriani, laksa, pecal jawa, spageti, kuih muih, kentang&nuget goreng, dadih, air tembikai n air asam limau..tukang masak utama adalah my mom n my sister..ahkak masak spageti je..huhu 


Tak sempat nak rasa suma menu..si kembar asyik nak berkepit ngan omaknya je ;(


Para tetamu


Tengah tetamu dok menjamu selera..dok panggil plak budak2 kecik untuk nyanyikan hepy besday utk twin nak potong kek..hihi tapi dari awal majlis sampai akhir si kembar asyiklah nak berdukung..sambil layan tetamu sambil tangan sebelah mendukung si kakak..adik plak ayahnya lah dukung..huhu 


besday girl takmo pandang kamera..makpaknya je lah excited! hihi

jom kita potong kek!



   
Pakaikan topi si kembar tapi sekejap je lah..huhu



tengah letupkan benda rambu2 ramba tu..habis penuh 1 meja



mak tolong potongkan kek ye nakkk!!! ;))




mama suap adik..papa suap kakak


hebat tak hebat..tangan suap kek kat anak..mata pandang kamera! pun boleh
haha



eh eh main gelak2 plak makpak ko ni erkk...





Nota Syahnia : Alhamdulillah  majlis berjalan dengan lancar..mood twins pun ok je cuma tu lah takut dengan orang..orang datang agah2 dia..dia bantai melalak..huhu 

3 comments:

Masya said...

Mmg mcm tu yg pertama kali ni mcm teruja lbhkan hihihihi... Ramainya yg memeriahkannnn

eMMe said...

Same lain ain kes Me pun.. twin takmo kat org, berkepit je la... tak sihat pun yea.. asyik la meleleh je hingus... taknak dgn org... merengek je la..huhuhuh.. serius penat... tahun depan nak sambut besday dowang simple2 je la... hahaha...

Rose Azadir said...

Happy belated birthday to the twin!! Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...