Tuesday, 17 June 2014

Adik Baby utk Kembar!

Fuhh memang mencabar sungguh nak capaikan cita-cita update 1 entry 1 hari..1 minggu pun belum tentu tercapai..hoho pernah entry sebelum ni, ain ada bagitahu sebab apa berbulan tak update blog..dan ain janji akan buat entry khas untuk jawap persoalan tersebut..so, dah janji haruslah tunaikan..cewahh bajet retiss plak cam orang nak amik tahu suma pasal hang..kihkih

Tapi baca tajuk pun dapat agak kan sebab apa..hehe yup..yupp cakap je nak tunggu si kembar besar sikit baru beradik bagai tapi udah omaknya tergedik sibuk teringin nak baby lagi..rindu bau baby lah, rindu nak pegang baby lah..tup..tup sebulan lepas selesai majlis 1st birthday kembar bulan Januari lepas..rasa cam terlewat datang bulan gamaknya..buat pregnant test..its a POSITIFF!!! alhamdulillah syukur diberi peluang mengandung buat kali ke-2 untuk anak ke-3.. ;)) adik baby yang dirancang bukan terlajak laris erkk..hihi

Awal kandungan ain diserang demam yang teruk..siap MC ke klinik..alang kepalang terus scan baby..nak tahu ada dua ke satu..haha scan nampak 1 kantung je..jenuh doktor godek2 memang satu..baru 6 minggu..lepas baik demam bersambung dengan mabuk, muntah-muntah, pening kepala yang amat, badan lesu..kerja nya manjang nak baring sajo..malas kemain..huhu nasib baik kembar pun baik sepanjang mamanya mabuk..pandai bawa diri..nenek pun banyak tolong jaga kembar..masa ni en.hubby plak masih kerja di Terengganu ;((



 Bakal kak long n kak ngah
1year6month
nanti tolong mama jaga adik baby ye sayang
kalau ain panggil n suruh sayang baby..cepat2 diorang cium perut ain
sambil tepuk2 perut kunun dodoikan adik baby..sejuk hati mama ;))



Nasib lah mengandung kali ni tidaklah mabuk seteruk kembar dulu..masa kembar lagi berdouble mabuknya..huhu kali ni larat tak larat kene kuatkan semangat jugak untuk uruskan anak-anak n pergi kerja..kat opis pun terlentuk manjang kepala kat atas meja..grrrrr bila ngadap komputer automatik kepala jadi pusing2 nak pitam..2, 3 bulan tak ngadap komputer, facebook ke blog ke apa..nak buat surat nak taknak paksa bertahan jugak..huhu tu yang blog langsung tak dijengah.. ;((

Paling best..rezeki anak ke-3..cukup kandungan 2 bulan..en.hubby dapat transfer ke KL..happy kemain..mengandung kali ni bolehlah manja2 lebih sikit sebab suami ada disisi..masa mengandungkan kembar dulu suma buat sorang2..jumpa hubby pun sebulan sekali..sobsob..sekarang suami boleh tolong jaga anak-anak kalau ain tak larat bagai..syukur Allah permudahkan..

Masuk kandungan 4 bulan..mabuk dah hilang..badan kembali segar normal..checkup pregnant pun suma OK..berat je lah naik 2kilo sebulan..huhu padahal tengok badan mantain je..makan pun taklah banyak sangat..mintak2 lah berat kat baby ;) mak naik badan pun takpe kalo suma terbaik untuk adikbaby..hehe



Gambar terbaru anak beranak!

sekarang usia kandung adik baby 22 minggu aka 5 bulan 1 minggu
perut memang kecil cenonet
kalo orang tak kenal memang tak perasan ain pregnant pun 0__0''




Petang ni bawa si kembar checkup n cucuk utk 1y6m
harap2 tak demam ank2 mama yea
ni pun baru baik demam+batuk+selsema
dengan nenek n mama yg jaga pun demam sekali
penutup papa plak demam..ngehh





Nota Syahnia : Moga perjalanan mengandung kali ini dipermudahkan hendaknya..anak-anak n suami sila beri kerjasama yang terbaik..hihihi

7 comments:

Aeen said...

congrats ain..wahhh da masuk anak ke3 dah...bestnya.....:)

JIVEBUMZ said...

wow ain syukur alhamdulillah tahniah yer n jaga diri bebaik. Bila dapat jumpa nie? hutang hadiah dengan kembar blom bg lagi nih

Masya said...

tahniah ain ... aloh² lg advance kamu.. kembar nak dapat adik yer.. nanti doakan sy pulak tau.. tau...

ch@ said...

Assalamualaikum...
Tahniah Ain...smg smuanya berjalan dgn lancar. Comel mak anak beranak ni....hiks...tahniah tau.

Mizz ErMa said...

iye? wah..tahniah2..hihi sy pulak, kadang2 tu ade jugak terasa nk pregnant lg tp bila teringat pasal berpantang, terus jd xmau pregnant dh..hihihi

♥ ROS ♥ said...

Olor k.ain... Tahniah2 tau... :) hehehhe..smoga semua dipermudahkan :)

nurfadilah suardi said...

Tahniah ain. Take care tau. Semoga diberi kesihatan yang baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...