Monday, 14 July 2014

Puasa dan Raya

Alhamdulillah..harini dah 16 Ramadhan..pantas sungguh masa! lebih kurang 2 minggu nak raya plak..persiapan raya lebih banyak kepada si kembar..pantanglah si omak nie jumpa sale baju budak..baju bebudak gegirl comel2 mengeramkan jiwa raga betul..harus ko beli..bapak budak bila ditanya baju mana yang berkenan? suma dia cakap tak berkenan..pakai baju tahun lepas je lah ye b!..hihi nasib baik baju melayu dah beli awal2..beli baju dah siap sedondon anak beranak..senang! nasib ada size mak buyong ;)

Minggu ni jugak dah masuk 26 weeks usia adik baby dlm kandungan..si kembar plak makin nak dapat adik makin manja suka buat perangai dengan mama..asyik2 nak mintak dukung sokmo..kadang2 tu terpaksa dukung kiri kanan..selagi tak dukung selagi tu bergayut meraung kat kaki mama..uwahhhh lepastu suka nangis2 tengah malam..mama dodoi2 cakap sayang2 baru diam n sambung tidur balik..huhu orang kata manja nak dapat adik ye..nanti adik baby dah keluar pleasee behave ye Qaireen n Qairina..




ini budak kuat nangis malam!

Gambar sebelum ramadhan n beberapa hari sebelum kakak diserang demam panas seminggu..siap kene amik darah takut demam denggi..alhamdulillah..darah ok..rupanya demam urat..bawa berurut lusanya terus baik..lepastu bersambung demam ke adik plak..cepat2 bawa urut..maka adik demam dalam 3 hari saje..


Mengandung kali ni berbeza betul rasanya..mungkin kali ke-2, badan jadi kuat sikit..semalam n kelmarin bantai tolong hubby cat rumah..gigih mak buyong mengecat..lepas cat kang sambung mengemas rumah plak..pantang nampak rumah bersepah laju je nak mengemas! kalau mengandung si kembar dulu lebih banyak melepeknya dari buat kerja..huhu oh jantina baby masih belum diketahui..tapi minggu ni juga harus gigih ajak hubby p scan nak tahu jantina..nak raya ni kan banyak sale baju baby..dah tahu jantina senanglah nak beli barang keperluan n baju adik baby..en.suami kata alasan! harhar




 oppss..kantoi tak puasa!

 sebab baru baik demam n selsema, mama bagi batang aiskrim je..hihi
gambar kelmarin..nak berbuka kat umah uwan kembar aka mak mertua ain ;))






Nota Syahnia : Tengah berfikir2..macamana lah nak letak balang kuih raya atas meja ni..tahun lepas si kembar baru meniarap..raya tahun ni dah berlari..mahu di angkutnya satu2 balang diorang dok usung sana sini..nenekkkkk kita pakai balang plastik je lah isi kuih ye! gggrrrr

5 comments:

eMMe said...

Twin dah besar... n makin comel la dowang.. muke pun same je..tak cam dah mane satu adik mane satu kakak.. Alhamdulillah..........membesar dgn sihat.. hurm... saya tak kisah la ade balang kuih cantik ke tak... letak dlm balang plastik pun takpe.. hahaha... ada anak2 ni mmg anak2 pun mengemas skali...

eMMe said...

opsss!!!!pregnant lagi? Alhamdulillah... me baru 2 bulan... pregnant twin lagi ke? Me scan 1 kantung je ain... heheehe.. sunuk, twin nak jadi kakak...

nurfadilah suardi said...

comel yer si kembar berdua ni. pakai balang plastik je ain, memang nanti diaorang akan angkut bawa lari yer

Mizz ErMa said...

hihihi ye la tu agaknya, manja sbb nnt adik baby dah keluar, mama dah bz dah..btw, selamat hari raya, maaf zahir dan batin ye..=)

mama ila said...

alahai..seronok betul tengok twin nie..hehehe..comel sangat..bestnye twin nak dapat adik yer..hehehe.. tahniah mama =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...