Monday, 11 August 2014

Kisah Raya 2014

Salam lebaran! eh dah 2 minggu beraya kan..baru kesempatan nak cerita kisah raya kami anak beranak ..tahun ni beraya dengan dua budak tecik yang baru mengenal erti hari raya..datang rumah orang makan kuih, main2 balang kuih, salam, dapat sampul duit raya, koyak sampul, ambik duit lepastu buang sampul duit raya tu..siapalah yang ajar ni erkk..takde plak makpaknya ajo..huahua sekarang anak2 dah tahu duwetttttt agaknya..sambil tunjuk2 "wett..uwettt"  ;)) hihi

Setiap tahun memang takde bergadoh pasal nak balik beraya kampung siapa dulu ok? sebabnya dah rumah orang tua kami sangatlah dekat sekangkang monyet..tapi kalau jalan kaki mahu senget lah tulang kaki tu..naik kereta memang terasa cepat dalam 10 minit dah sampai..hikhik so, sebelum raya n malam raya di rumah mak ain, habis sembahyang raya baru cabut lari rumah MIL..begitu lah setiap tahun tapi taktahulah kalau tahun depan encik suami suruh bertukar jadual plak..huhu

Meh layan gambar potrait kami anak beranak di pagi raya pertama!



Tema tahun 2014..Biru2 laut giteww



Memang jenuh nak suruh si kembar pandang kamera..
time ni mood diorang tengah tak baik..sebab dah ngantuk! 




Baju borea anak beranak..beli dah siap je..tak kuasa mak jemah nak bertempah bagai, nasib plak ada sedondon..si omak yang sudah 28 weeks masih muat sarung baju bersaiz 38..cuma ketat tang perut sikit..buang dat belakang..lepas bersalin nanti jahit dat balik kasi slim..hikhik

Lepas salam-salam mak ayah n adik beradik..tukar2 duit raya..haha terus cabut masuk kereta ke kampung MIL plak..ayoyo mak mertua sudah call tanya kat mana..cakap nak gerak2 tapi dok melayan berselfie bagai tak kesudah..huhu



Masuk kereta pun sibuk suruh anak buah kasi tangkap gambar..hihi




 Eh..eh sama warna tema plak dengan kereta! sama yang tidak disengajakan yea 


Camgini lah kalau naik kereta semua nak dok ngan mama..korang pijak2 je adik baby dalam perut ni yea adik baby dah keluar nanti tawlah dia balas balik nanti..hikhik



  Gambar bersama kedua belah keluarga


gambar atas tu..dengan family ain..tengah2 wajib mak n abah ain bersama kakak yang sulung seanak beranaknya..kakak no.2 dah cabut lari umah mak mertua..abang plak ditunggu tak sampai2..huhu

gambar bawah plak..dengan family suami..tengah2 tu adalah nenek kepada suami..satu2nya nenek yang kami ada..sebelah ain memang atuk nenek suma dah lama takde ;(( so menumpang kasih nenek kesayangan belah suami ni je lah..sebelah nenek tu mak mertua n sebelah kanan bermisai tu pak mertua..n adik2 ipar yang masih bujang tratatang..hikhik





Nota Syahnia :Tamat kisah raya pertama..kisah raya2 berikutnya sambung2 lah nanti yea..mood malas mengunung lepas raya ni..kepenatan raya agaknya..alasan! hewhew

3 comments:

Aeen said...

waa..blue theme...cantik2...:)
comey si kembar tu pakai baju sedondon...hehe

eMMe said...

Ain, color biru yea tahun ni.. cam ramai je tahun ni tema biru.. Ain, dah scan ke 28w pregnant... ade okey HB? me baru 12w...stakat ni HB okey...awal lagi kan... mmg twin tak mo pandang camera kalo dah kalut2 ni.. huhuhuh...

Khai faiz said...

sama warna la kita tahun ni... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...