Wednesday, 2 September 2015

Berbengkel di Marina Island Resort Lumut, Perak

Salam semua, eceh tetiba pulak muncul bagi salam..sebelum ni ntah kemana menghilang tuan punya blog..hehe maaf dipinta, sejak sudah beranak 3 rasa masa tak menyempat nak update blog *ahkak bagi alasan lapuk ok!* gggrrr..pergi kerja sibuk bekerja, balik rumah sibuk menghadap tugas rumah, layan anak layan suami, layan tv..hehe sempat layan whatsapp n facebook je..nak karang cerita blog..aduuyaiii :) masuk anak ke-8, ahkak terus tutup blog..haha

Mari kongsi cerita terbaru, kisah minggu lepas ain kene wakil untuk pemantauan kewangan buat di Marina Island Hotel & Resort, Lumut, Perak selama 3 hari 2 malam..kalau nak tahu, last sampai lumut ni masa ain masih sekolah rendah ;(  dengan maka nya, anak-anak terpaksa tinggal dengan nenek..huhu 

Gerak dari tempat berkumpul jam 9.30 pagi, sampai resort dalam jam 12.30 tengahari..terus checkin, makan tengahari n belah petang mula bengkel pemantauan..kira cam kene audit kewangan lah..2 minggu sebelum kemain tuan badan kerja lebih masa sampai nak demam-demam menyiapkan dokumen kewangan bagai..fuuhhh lap dahi :)


 3 mak dara
sesambil tunggu kunci bilik, meh bergambar di lobi Marina Island


 Ruang Tidur / Ruang Istirehat

 Ruang Dapur Kering
paling best cermin tu besar gedabak

Ruang Termenung
paling best ada bathtub..ngehh

Menu makanan pun best
tapi pencuci mulut sama je setiap kali waktu makan
tapi ahkak tak kisah yang penting lauk pauk nya sedapp!


Masuk hari ke-2, pepagi dah bangun bersiap, bengkel mula jam 8.30 pagi, berdesuppp dari cafe terus ke dewan..sebelum tu sempat menyinggah bergambar..
 

 latar belakang resort


cepat-cepat ambil gambar sebab kami orang paling terakhir masuk dewan -__-''

Untuk pengetahuan Marina Island Resort ni dibuat khas di dalam pulau buatan manusia..tapi adalah jambatan ala2 pulau pinang tu..takdelah kene naik sampan pun..hihi satu syarikat jugak dengan Marina Cove Resort n Marina Waterpark..untuk keterangan lanjut sila terjah Mr.Google ye..peacee yaww

Maka nya pada hari ke-2 sangatlah padat jadual harian dengan menghadap pemantau sahaja..dari pagi bawa ke malam..dalam hati dah ingat anak-anak n suami..

 Kumpulan kami :)

 Kacang sebagai kudapan

 Curi-curi bergambar
 Bersama pemantau kumpulan kami

 Pungpang Pungpang sibuk berbengkel..jom kita bergambar 1,2 keping

Hari ke-3 iaitu hari terakhir selaku majlis penutup..mula majlis dalam jam 8.30 pagi dimulakan dengan bacaan yasin dan doa selamat lepastu baru majlis penutup sekali penyampaian sijil markah yang kene audit..Alhamdulillah, penat lelah siapkan kerja-kerja untuk audit dibalas dengan dapat  top 10 terbaik! syukur..


 Sempat menyelpiee..weee

 Ok..gambar penghabisan kumpulan kami..
insyallah tahun depan ada rezeki kita bersua kembali

Ini kesemua peserta bengkel..


Pergi naik bas yang disediakan penganjur, balik gigih en,suami, mak dan anak-anak datang ambil..sebab niat nak bawa anak-anak berjalan sambil mandi-mandi kat Marina Waterpark! sambil hirup angin pantai dekat Teluk Batik! awesomee sangat taw ;))




Nota Syahnia : Bengkel tamat dengan jayanya..habis majlis, on time suami pun sampai..terus bersambung percutian dengan keluarga plak..setengah hari je pun percutianya..hehe

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Puan Wawa said...

Seronoknya bercuti, even setengah hari pasti rasa best bila bersama family..")

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...